Geels ondernemerschap in de kijker met Dag van de Ondernemer

Bekijk alle nieuwsberichten »

19-11-2019

 

22 november is het Dag van de Ondernemer. Unizo riep die dag in het leven om te erkennen hoe belangrijk ondernemers zijn voor de maatschappij en de economie. Ook stad Geel wil Geelse ondernemers in de kijker zetten en jong ondernemerschap stimuleren.

Samen met lokale partners geeft de stad al geruime tijd startende ondernemers een duwtje in de rug met het EFRO-project Startup 2440. Dat is een project gesteund door het Europees Fonds voor regionale ontwikkeling. Ook in 2020 staat heel wat te gebeuren bij dit innovatief project dat ondernemers stimuleert.


Op Dag van de Ondernemer erkennen we ondernemerschap en alles wat ondernemers voor ons betekenen. Ook in Geel geven 7 000 ondernemingen het beste van zichzelf. Van grote bedrijfsleiders en jonge starters tot de bakker om de hoek, de fietsenmaker en de schrijnwerker die je trap maakt. Ze zijn stuk voor stuk onmisbaar voor de Geelse economie.

Maar het ondernemerslandschap staat nooit stil, dat bewijst ook Startup 2440. 


Startup 2440


Jongeren enthousiast maken voor ondernemen, hun ondernemende vaardigheden aanscherpen en hen met raad en daad bijstaan van pril idee tot concreet businessplan.

Dat is het doel van Startup 2440, waarbij stad Geel, Thomas More Kempen, KU Leuven Technologiecampus Geel en Jeugdhuis De Vonk de handen in elkaar slaan en samen jong ondernemerschap een extra impuls geven. Steeds meer jongeren komen bij Startup 2440 aankloppen voor coaching en advies, of nemen deel aan events.

Ook in het (voorlopig) laatste projectjaar staat weer heel wat op stapel:


• 05/12 Nacht van de Ondernemende Student @ Thomas More Campus Turnhout
• 16/12 Sessie ‘Werken in een startup’ @ Thomas More Campus Geel
• 15/01 Workshop 3D printen en slicen (Ultimaker) @ cocoon2440
• 22/01 Workshop thermoforming @ cocoon2440
• 29/01 Workshop lasersnijden @ cocoon2440
• Jobshadowing: Zin om te proeven van het ondernemerschap en een dagje mee te lopen met een ervaren ondernemer? Schrijf je in via onze website!
• 13/02 Start workshop ‘Bouw zelf je 3D printer’ (8 avonden) @ cocoon2440
• 18/03 HUMUS de ideale voedingsbodem voor jouw (toekomstig) idee @ Jeugdhuis De Vonk
• 24/03 Sessie ‘Business @ breakfast’ @ Thomas More Campus Geel
• 12/05 SOON
• STEM workshops: bekijk het aanbod op www.cocoon2440.be


Pop-ups


Stad Geel wil tijdens het laatste projectjaar verder werken aan een ondernemersvriendelijk klimaat in de stad. Zo bekijkt de stad wat mogelijk is om bijkomende ruimten ter beschikking te stellen voor co-working en pop-ups. Ben je op zoek naar een leuke plek om te werken of zoek je een plaats om je product of dienst aan de man te brengen? Neem dan contact op via info@startup2440.com en bekijk samen wat de mogelijkheden zijn!