OfficiŽle start van de kerstperiode met Geel Wintert!

Bekijk alle nieuwsberichten »

27-11-2019

 

Het seizoen van warme jassen, mutsen, gezellige drukte, cadeautjes en warme wijn breekt weer aan, de hoogste tijd om in de kerstsfeer te komen. Geel Wintert! geeft het startschot voor de kerstperiode op 29 november! De derde editie vindt plaats op de Markt tot en met 5 januari. Je vindt er houten chalets, traditionele kermisattracties, een kerststal met levende dieren, een winterbar en een duurzame kunststofschaatsbaan. Kom mee genieten van de gezelligste tijd van het jaar.


Op vrijdag 29 november opent Geel Wintert! officieel om 18 uur. Op dat moment steekt schepen Tom Corstjens de verlichting aan van het kerstdorp, samen met de feeërieke verlichting in Pas en Nieuwstraat. Verwacht je op de Markt aan houten chalets die heerlijke hapjes en tapjes aanbieden, of waarbij je fijne kerstcadeaus koopt. Het marktje is vergezeld door een gezellige winterbar, schaatsbaan en traditionele kermisattracties. Ook vind je er opnieuw de diervriendelijke, vernieuwde kerststal die je bezoek compleet maakt!


Kerst in Geel


Kerst in Geel staat voor een totale kerstbeleving! Naast Geel Wintert! geniet je in Geel nog van tal van andere winterse activiteiten. Zo palmt de jaarlijkse kerstmarkt de Havermarkt in op zaterdag 14 en zondag 15 december. Daar kun je bij meer dan 100 kraampjes terecht voor feestelijke versnaperingen van Geelse verenigingen.
Ondertussen geven honderden vrijwilligers het beste van zichzelf tijdens de jaarlijkse Kerstmusical. Laat je meevoeren en ontroeren door het magische en zelfgeschreven kerstverhaal over Bobby, de elf. Op zaterdag passeert de Tractor Kerstrun langs de kerstmarkt om het geheel extra sprankelend te maken! Of bekijk de kerstmarkt eens van een andere kant en beklim de toren van de Sint-Amandskerk. Voor de échte sportievelingen is er op 22 december de Santa Run waarbij je 6 km door Geel loopt, met start en aankomst op Geel Wintert!
Ook de centrumhandelaars geven het beste van zichzelf tijdens de feestdagen. Naar goede gewoonte rollen de handelaars van Geel Centrum de rode loper voor je uit tijdens de kerstperiode en openen ze op zondag 15, 22 en 29 december hun deuren. Ideaal voor wie last-minute op zoek is naar een feestoutfit of verrassende cadeautjes. In de omliggende horecazaken kun je nadien in alle gezelligheid op adem komen.


Stad neemt Geel Wintert! in eigen handen


In een vorig persbericht kon je lezen dat de stad vanaf dit jaar Geel Wintert! zelf organiseert. De stad verbrak de overeenkomst met concessiehouder Satellite Ice Benelux in september in onderlinge overeenkomst, en besliste daarom om de organisatie in eigen handen te nemen. Met een kunststofschaatsbaan vond de stad een ecologisch alternatief voor de energieverslindende versie van de afgelopen jaren.


Buiten de kantooruren baten Geelse verenigingen de schaatsbaan uit.  Net zoals vorig jaar is Geel Wintert! voorzien van een gezellige winterbar. Daar staan elke week liveoptredens en dj’s gepland. Over feestdagen gesproken!


Wees welkom tijdens de openingsuren van de schaatsbaan, attracties, chalets:


• Maandag: 14u tot 21u (enkel in kerstvakantie)
• Dinsdag: 14u tot 17u (enkel in kerstvakantie = kerstavond en nieuwjaarsavond)
• Woensdag: 14u tot 21u (op kerstdag en nieuwjaarsdag tot 20u)
• Donderdag: 14u tot 21u
• Vrijdag: 14u tot 22u
• Zaterdag: 13u tot 22u
• Zondag: 13u tot 21u