Infomarkt van Elia over versterking hoogspanningslijn

Bekijk alle nieuwsberichten »

01-12-2019

 

Op 10 december organiseert Elia een infomarkt om buurtbewoners te informeren over toekomstige werken aan de hoogspanningslijn Massenhoven-Van Eyck die ook doorheen onze gemeente loopt. Op dinsdagavond 10 december is iedereen welkom in de Lakenhal in Herentals.


Werken aan bestaande 380kV-hoogspanningslijn

Elia plant vanaf 2021 versterkingswerken aan de bestaande 380kV-hoogspanningslijn tussen hoogspanningsstations Massenhoven (Zandhoven) en Van Eyck (Kinrooi). Dit is nodig om de toename van elektriciteitsstromen beter te organiseren en meer elektriciteit uit te wisselen met Nederland. De hoogspanningslijn Massenhoven-Van Eyck is 92 km lang en overspant 15 gemeenten in de provincie Antwerpen en Limburg, waaronder ook Olen.

Infomarkt op 10 december

Tijdens de infomarkt geeft Elia meer uitleg over het doel, de timing, de werkzaamheden en de mogelijke hinder van het project. De projectverantwoordelijken zijn aanwezig om jouw vragen te beantwoorden. Op de website van Elia vind je meer informatie over het project Massenhoven-Van Eyck.

Je bent doorlopend welkom op de infomarkt op 10 december vanaf 18 uur tot 20 uur in de Lakenhal, Grote Markt in Herentals.

Bewoners binnen een straal van 100 meter van de luchtlijn kregen al een persoonlijke uitnodiging in de bus.