Nieuw Heists streekproduct: The Silky Swan gin

Bekijk alle nieuwsberichten »

04-12-2019


 Van zuivelproducten, aardappelen, appelen en peren tot bier en wijn, op het Heistse grondgebied hebben we een rijkelijk aanbod van artisanale lekkernijen. Ze zorgen voor een kleinere CO2-uitstoot, dragen bij tot de plaatselijke land- en tuinbouwsector, zijn gegarandeerd vers en ook nog eens superlekker!


In 2014 besloot het lokale bestuur om deze hoeve- en streekproducten meer in de kijker te zetten onder de naam ‘Proef Heist’. Een nieuwe website www.proefheist.be kwam tot leven. Je vindt er een uitgebreide inventaris van de producten en hun verkooppunten, aangevuld met leuke receptjes en Heistse horecazaken die streekproducten op hun kaart hebben staan.


Op dinsdag 3 december 2019 werd een nieuw lokaal product aan dit lijstje toegevoegd: The Silky Swan gin, het resultaat van een leuke samenwerking tussen horecacollega’s Nick en Tijs van brasserie De Verwant en Patrick van café ’t Groen Hofke. Twee horecazaken uit Wiekevorst.


Het opzet was een smaakvolle gin uit te brengen en de zwaan van het Heistse wapenschild op te waarderen. Meer uitleg over het verhaal achter de gin kan je vinden op www.silkyswangin.be.


De gin werd nauwkeuring samengesteld met gekende en minder gekende afrodisiaca zoals gember, paradijszaad, ginseng, selder, … Afgewerkt met een stukje chocolade, takje rozemarijn en tonic, valt deze gin-tonic bij zowel mannen als vrouwen in de smaak.


Je kan dit heerlijke drankje komen proeven bij De Verwant en ’t Groen Hofke in Wiekevorst. Aan de toog kan je ook flessen kopen om mee naar huis te nemen.


Binnenkort ligt de gin in de rekken van verschillende Heistse handelszaken en drankhandelaars. Online bestellen kan nu al op www.silkyswangin.be.