Brand in jeugdcentrum De Bogaard vraagt om aangepaste dienstverlening

Bekijk alle nieuwsberichten »

10-12-2019


Gisterennamiddag, op maandag 9 december, is een brandje ontstaan in de mannentoiletten van jeugdcentrum De Bogaard. De brand veroorzaakte rookschade en geurhinder. Er loopt een onderzoek om uitsluitsel te geven over de oorzaak en de exacte schade. Het jeugdcentrum huisvest tal van diensten, waaronder dienst jeugd, het jeugdhuis, het JAC en de leerboerderij. De hinder van het brandje vraagt voorlopig om een aangepaste dienstverlening.
“Er is heel wat schade. De kast van de handdoekdispenser op het toilet is van plastic. Dat vormt een fakkel bij een brand waardoor er vooral rookschade is in het hele gebouw,” aldus burgemeester Vera Celis. Het gaat vermoedelijk om brandstichting, maar onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak is. In de loop van de week komt een expert ter plaatse om de schade vast te stellen. Dat advies zal uitwijzen wanneer de gevestigde diensten weer aan de slag gaan in het gebouw.


Tijdelijke aanpassing jeugdwerking


De gevestigde diensten werken voorlopig niet vanuit het jeugdcentrum door de rookschade. Dienst jeugd is voorlopig elders aan het werk. Je kunt hen wel nog telefonisch en via mail bereiken. Na het advies van de expert, bekijkt dienst jeugd of de schade langdurige gevolgen heeft op het jeugdaanbod. Nabije activiteiten en zaalverhuur zijn afgelast. Dienst jeugd brengt de betrokken partijen op de hoogte. Ook het jeugdhuis houdt deze week de deuren dicht.

Speelpleinwerking de Speelfabriek laat de pret niet bederven en wijkt tijdens de kerstvakantie uit naar de sporthal van het Sint-Aloysiusinstituut!