Wereldwinkel Vorselaar wordt webshop

Bekijk alle nieuwsberichten »

13-01-2020

 

Verandering van spijs doet eten. Na 18 jaar in de Kuiperstraat als een vertrouwd uitstalraam voor duurzame en (h)eerlijke producten te hebben gefungeerd, sluit de huidige Wereldwinkelwerking haar deur. Een engagement in Noord-Zuidwerking sluit echter geen trendy en hedendaagse werking uit! Daarom wordt de winkel om getuned naar een webshop, waar trouwe én nieuwsgierige nieuwe klanten online hun favoriete (h)eerlijke lekkernijen kunnen bestellen!

Je kan uit de wereldwinkelwerking wel een stukje winkel weghalen… maar de vrijwilligers blijven zich inzetten voor een duurzame Noord-Zuidwerking. Dit gebeurt via de vertrouwde wegen zoals de educatieve activiteiten gericht naar de verschillende scholen, de jaarlijkse Geschenkenbeurs, de aanwezigheid op de Vorselaarse Happening, de samenwerking met Fair Trade gemeente Vorselaar en tal van culturele verenigingen …  Een groep enthousiaste vrijwilligers blijft hier de schouders onderzetten, aangevoerd door onze kersverse voorzitsters, Oda van Loy en Betty De Bie. De webshop wordt ondersteund door onze collega’s van Wereldwinkel Kasterlee-Lichtaart-Tielen als leveranciers, naar wie je online meteen wordt doorverwezen. Op zoek naar een winkel of een eerlijk product beland je direct bij de webshops via www.shop.oxfamwereldwinkels.be!

Op 18 januari verhuist de werking symbolisch van de huidige winkelruimte naar de depotruimte, bij de duurzame collega’s van de Sociale Kruidenier… aan de overzijde, Kuiperstraat 31. Met een bedankje voor onze vele grote en kleine klanten, een streepje muziek van de Pale Boys, een natje en een droogje. En … de eerste webshop bestellingen die feestelijk worden afgehaald!

Het depot is voortaan open op zaterdag tussen 10.00 en 12.00 voor het afhalen van bestellingen én de bevoorrading met Ecover producten.