Gloednieuw Bike Inn jeugdteam stelt zich officieel voor

Bekijk alle nieuwsberichten »

15-01-2020


Vrijdag 24 januari 2020 stelt een gloednieuw mountainbike jeugdteam zich officieel voor in Herentals. En het is niet zomaar een team. Het ‘Bike Inn jeugdteam’ is namelijk een verlengstuk van het bekende en succesvolle Bike Inn team, met o.a. meervoudig Belgisch  en Benelux kampioen bij de Masters Kurt Tempst en team captain Rudi Geentjens. 


Liefde voor de sport


Het Bike Inn jeugdteam wil jongeren met liefde voor de mountainbike-sport een doorgedreven professionele omkadering aanbieden.  Zo kunnen ze zichzelf ten volle ontplooien in deze mooie sport.  Met een goede ondersteuning in hun jeugdjaren willen we ze de juiste fundamenten aanbieden voor een eventuele doorgroei op latere leeftijd. 


Professionele aanpak


Het Bike Inn jeugdteam biedt haar leden een wekelijkse training en een aantal stagemomenten tijdens het jaar.  De trainingen worden begeleid door Kristof Wijckmans. Hij is zelf een ervaren en getalenteerde mountainbiker met ‘trainer B’-statuut.  Daarnaast krijgen de leden voldoende professionele kledij en kunnen ze mooie kortingen op materiaal bekomen bij onze fietsspecialist Bike Inn en wielerspecialist Endless Bikeshop. 


Het nuttige aan het aangename gekoppeld


Het doel van het team is om een aangename sfeer te creëren voor de jonge sportievelingen zodat ze hun hobby met veel plezier en enthousiasme kunnen uitvoeren én zodat ze hun talenten ten volle kunnen ontplooien op een speelse manier.  Anderzijds hebben we de ambitie om met onze leden zoveel mogelijk wedstrijden te rijden. Op die manier werken we aan het imago van onze club om deze jaar na jaar naar een hoger niveau te tillen. 


Exact 10 renners aan de start


In 2020 komen er exact 10 renners aan de start: Nils Peeters, Kessel (U9), Lars Peers, Bevel (U11), Rube Geuens, Retie (U11), Jens Peeters, Kessel (U13), Liese Geuens, Retie (U13), Jent Dillen, Olen (U13), Kobe Van Elsen, Nijlen (U15), Kobe Pets, Kessel (U15), Folke Gomez, Kessel (U15) en Cédric Vervloet, Bevel (U15). 
Renners met talent
Een aantal van deze renners deed reeds enkele jaren competitie-ervaring op.  Zo won Liese Geuens in 2019 zowel het klassement bij de Flanders Kids Series als het klassement van de Kids Trophy in Wallonië.  Lars Peers haalde als eerstejaars U11 steevast het podium.  Ook Rube Geuens reed als eerstejaars U11 een sterk seizoen. Kobe Van Elsen, Jent Dillen, Kobe Pets en Folke Gomez zetten in 2019 hun eerste stappen in het bos en kregen de smaak helemaal te pakken.  We zagen hen wekelijks groeien in de sport.  Cédric Vervloet proefde op het einde van het vorige seizoen van een eerste competitiewedstrijd en was meteen verkocht.  Nils Peeters tot slot komt dit jaar voor het eerst aan de start van MTB wedstrijden.


Met dank aan de sponsors


Uiteraard is dit sportieve project enkel mogelijk met de nodige sponsorgelden.  We zijn dan ook enorm dankbaar aan onze sponsors: Y-Lines, BMW Sneyers, Vervoort Bouwwerken, DD Sectionaal poorten, Haus LeLa vakantiewoning, Home 2000, SD Worx, Kantoor Daems bank & verzekeringen, Vevacon, SP Construct, Bike-Inn, 4U2 In Motion, Endless Bikeshop, MVL bezettingswerken.  Zonder hen kunnen we dit project niet realiseren.

Tot slot een tip voor uw agenda: Als u onze leden graag live aan het werk ziet, noteer dan alvast 21 maart 2020 en 8 augustus 2020.  Dan organiseren we zelf een Flanders Kids Series in respectievelijk Herentals en Kessel (Nijlen).