Vlaamse Waterweg bouwt nieuwe brug aan Herenthoutseweg

Bekijk alle nieuwsberichten »

30-01-2020

 

Het Albertkanaal is de belangrijkste waterweg in Vlaanderen. Om grotere schepen over het kanaal te laten varen, vervangt de nv De Vlaamse Waterweg de bestaande bruggen stelselmatig door hogere bruggen. In 2020 is de brug aan de Herenthoutseweg aan de beurt.

De werkzaamheden starten midden februari 2020 en duren tot eind 2021. Eerst vinden er voorbereidende werkzaamheden plaats. Eind juni wordt de oude brug een stukje opgeschoven in de richting van de Aarschotseweg. Op die manier kan al het verkeer gebruikmaken van de oude brug terwijl de nieuwe brug wordt opgebouwd. Begin september 2021 is de nieuwe brug klaar en wordt de oude brug afgebroken.

De Vlaamse Waterweg neemt maatregelen om de hinder voor het verkeer zo veel mogelijk te beperken. Toch is het onvermijdelijk dat de Herenthoutseweg gedurende enkele periodes onderbroken is.

Voor gemotoriseerd verkeer:
• van 14 tot en met 16 maart 2020
• van 24 juni tot 8 juli 2020
• vier weken in de zomer van 2021
Voor fietsers en voetgangers:
• van 24 juni tot 1 juli 2020

De jaagpaden zijn gedurende de volledige duur van de werkzaamheden onderbroken. Op de (zuidelijke) linkeroever loopt de omleiding via Sint-Janneke en de Molekens. Op de (noordelijke) rechteroever komt er een tijdelijke verbindingsweg met Hannekenshoek.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.vlaamsewaterweg.be/brug-herenthout.