Jazz in Thals Sessions : Emie R Roussel Trio

Bekijk alle nieuwsberichten »

05-03-2020


Zaterdag 21 maart 2020, De Chapelle, Herentals


Emie R Roussel Trio
Emie R Roussel (piano), Nicolas Bédard (bas) en Dominic Cloutier (drums)

Het eerste Jazz in Thals Sessions concert van 2020 brengt meteen een internationaal gezelschap naar Herentals, het Canadese Emie R Roussel Trio. Sinds 2010 is het Emie R Roussel Trio dé revelatie binnen de Canadese jazzscene.
Jazz in Thals en De Chapelle hebben één van de weinige Europese concerten van dit Canadese trio op hun agenda kunnen plaatsen. Na Stockholm, Parijs, Milaan… komt pianiste Emie R Roussel met haar trio dus ook langs in de Chapelle in Herentals. Het wordt één van de hoogtepunten in het vijfjarig bestaan van Jazz in Thals.

RYTHME DE PASSAGE
Het is reeds tien jaar geleden dat het trio zijn eerste album uitbracht. De jaren nadien waren zeer inspirerend door de vele ervaringen die ze opdeden en de ontmoetingen met muzikanten die wereldwijd hun pad kruisten.
Het trio liet zich dan ook inspireren door al die momenten en ontmoetingen uit het verleden te bundelen. Het nieuwe programma "RYTHME DE PASSAGE" lijkt dan ook op een conversatie en schommelt moeiteloos tussen akoestisch/intimistisch en elektronisch/uitgelaten. De muziek is op zijn beurt rustig of onrustig, zelfs gepassioneerd. Hun muziek neemt je mee op een reis naar de schoonheid en de geur van deze prachtige plekken.

Dit avontuurlijke trio is bijzonder goed op elkaar ingespeeld en bruist van creativiteit, muzikale overgave, passie en chemie. Het Emie R Roussel Trio viel al verschillende keren in de prijzen. Meest recent nog het Stingray Rising Stars Award tijdens het TD Halifax (Canada) jazz festival van 2018. In april 2019, werd het Emie R Roussel Trio eveneens gekozen als een van de acht niet-Europese groepen voor de “Overseas Night”, een officiële showcase op het prestigieuze festival Jazzahead! 2019 in Bremen, Duitsland.

Emie R Roussel stapte in de voetsporen van haar vader jazzpianist Martin Roussel. Zij haalde haar bachelor degree in jazzpiano in 2011 aan de Universiteit van Montréal. Emie is een vaste waarde in de Canadese jazzscene en speelde samen op met o.a. Terry Clarke, Mike Gauthier, Dave Watts, … Tijdens het 35ste Montréal Jazz Fest Ze speelde ook samen met saxophonist Yannick Rieu en de zangeres Elizabeth Shepherd.
Nicolas Bédard startte zijn musicale carrière in Quebec City onder begeleiding van bassist Antoine Daignault. Hij zette zijn studies verder aan de McGill University waar hij onderricht werd door o.a. Fraser Hollins, Remi Boduc, Jan Jarczyk en Joe Sullivan. Nicolas nam deel aan verschillende projecten zoals het Rafael Zaldivar Trio, Makaya en Trio Buxo. Sinds 2012 is hij lid van het Emie R Roussel Trio.
Dominic Cloutier ontdekte zijn passie voor de drums op zijn tiende. Na het behalen van zijn bachelor degree aan de Universiteit van Montréal trok hij naar The Drummer Collective in New York om zich te perfectioneren. Tijdens deze periode speelde hij samen met o.a. Dan Bigras, Jean-Pierre Ferland, Chakidor en Claude Barzotti. Sinds 2012 is hij lid van het Emie R Roussel Trio.

Praktisch:
Jazz in Thals Sessions concert : Emie R Roussel Trio
21 maart 2020 : De Chapelle, Wolstraat 27, 2200 Herentals
Deuren: 19u30 - Aanvang: 20u30
VVK: 17 euro : café Brigand • De Chapelle • www.jazzinthals.be/tickets
KASSA : 20 euro  •  [-21] en Vrijetijdspas Herentals : 10 euro
Info & reservaties: info@jazzinthals.be - www.jazzinthals.be