Rotary Club Herentals steunt scholen tijdens exit uit coronacrisis

Bekijk alle nieuwsberichten »

03-05-2020

Rotary Club Herentals heeft een lading van 1800 flesjes desinfecterende handgel van 200 ml kunnen kopen en zal deze bij de opstart van de scholen op 15 mei laten verdelen onder de leerlingen.

 

'Vanuit de wereld van het onderwijs hadden we gehoord dat er heel wat gevraagd werd aan de scholen bij deze speciale doorstart,'  zegt Rotary-voorzitter Guido Nicolai.

 

'En er zijn geen budgetten voorzien, zodat er ook financieel naar allerlei oplossingen moet gezocht worden.

 

Onze club kon een aankoop doen van een lot gelflesjes, dank zij de tussenkomst van één van onze leden. Na enkele video-calls en telefoongesprekken was de actie rond.

 

De flesjes zijn gearriveerd in Herentals, de scholen zijn laaiend enthousiast.

 

Tijdens de week van 4 mei zullen we de flesjes aan de scholen overhandigen. In deze tijd van social distancing zal het verdelen conform de geldende regels gebeuren.

 

Voor het correct gebruik van handgel is er een uitgewerkte procedure binnen de medische wereld. In een begeleidende video tonen de leden van onze club hoe je deze gel correct kan gebruiken.'

 

'Rotary Club Herentals : inzet voor lokale goede doelen'

 

'Rotary Club Herentals heeft in het verleden ook reeds de plaatselijke jeugd gesteund. Zo hebben we bijgedragen aan de bouw van het gidsenlokaal nabij de Kleerroos en steunden we de school De Vesten bij een anti-pest project.

 

We hebben ook een bank gesponsord, gemaakt door de Herentalse scholieren van kOsh Campus Scheppersstraat. Die cirkelvormige bank is geplaatst rond een boom die we hebben geschonken aan de stad Herentals in kader van een wereldwijde klimaatactie van Rotary en die in het Netepark staat.

 

Met het huidige scholenproject willen we ons engagement naar de Herentalse jongeren verstevigen', besluit Guido Nicolai.

 

Bron : Nnieuws