WARME WIJK, ook in Herentals

Bekijk alle nieuwsberichten »

06-05-2020

 

ANTWERPEN (Kiel en Berchem), LIER (Centrum), Herentals (Sint-Janneke) en Zwijndrecht (Nieuwland)

 

In onze Warme Wijken werken we met vrijwilligers, professionelen en mensen met een ondersteuningsbehoefte samen aan onze zorg, welzijn en gezondheid. Dit gebeurt op een volledig geïntegreerde wijze. Corona toonde meer dan ooit aan dat we voor grote uitdagingen staan, wanneer we willen dat ‘iedereen met een ondersteuningsbehoefte er bij hoort'.

 

Afgelopen week lanceerden we met Warme Wijk een gratis Warme Wijk telefoonlijn (0800 65 009) voor de inwoners van 5 wijken in Antwerpen stad (Berchem-Binnenplein en Kiel-Silvertop), Lier, Herentals en Zwijndrecht.

 

Met de Warme Wijk lijn bieden we een luisterend oor, helpen we bij praktische problemen en ondersteunen we op psychosociaal vlak en verwijzen we door of nemen we zelf therapeutische ondersteuning op.

Je kan de telefoonlijn tijdens de week dagelijks bereiken van 13 tot 16 uur.

Aanvullend op bijvoorbeeld teleonthaal, wil de Warme Wijk lijn vooral een gevoel van nabijheid van ondersteuning voor mensen met ondersteuningsbehoeften bewerkstellingen.

 

De Warme Wijk lijn staat niet op zich, we combineren de mogelijkheden ervan graag met een vinger aan de pols en trekken daarom in de wijk op pad om contact te leggen met alle bewoners uit de wijk. We houden een babbel (vanop afstand!) om na te gaan hoe het met jou gaat. Meer dan ooit zijn we er voor mekaar (‘Iedereen hoort er bij').

Hier alvast een voorsmaakje: https://www.facebook.com/wijkcentrazewopa/videos/535046327177479/