Herentalse handelszaken staan klaar voor shoppers

Bekijk alle nieuwsberichten »

06-05-2020


Heropeningsplan met influencers, cadeautjes, zondagsopeningen en veilig shoppen

De Herentalse handelaarsvereniging Handelshart vzw stelt alles in het werk om de shoppers opnieuw fysiek te ontvangen vanaf 11 mei. Het heeft een plan om de veiligheid te garanderen. Met een samenaankoop van mondmaskers, gezichtsmaskers en kleurrijke vloerstickers worden de veilige afstand en hygiënemaatregelen nageleefd. Met zondagsopeningen en desgewenst werken op afspraak kunnen klanten maximaal gespreid worden. De klanten kunnen rekenen op leuke extra's. Voor Moederdag slaan de bloemenzaken de handen in elkaar om te zorgen voor een mooi aanbod.

"Het fors uitgebouwde online aanbod blijft ook beschikbaar (zie handelshart.be/shoponline) en wordt complementair. Iets dat online gekocht is, kan bijvoorbeeld vanaf 11 mei in de winkel aangevuld worden met accessoires of bijgesteld. De klanten worden opnieuw verwelkomd met leuke extra's en kunnen ook bij vele winkels op zondag terecht. Zo wordt een toeloop vermeden en kan iedereen in alle rust en veiligheid in onze mooie stad komen shoppen", aldus voorzitter Handelshart Tony Van Orshaegen, "Voor het personeel wordt de nodige bescherming voorzien via een groepsaankoop voor mondmaskers, gezichtsmaskers en ontsmettingsmiddel."

Schepen van lokale economie, Yoleen Van Camp: "We kijken enorm uit naar de heropening. Onze handelaars staan te popelen om hun klanten weer in hun winkels in de watjes te leggen. Op de vloer komen kleurrijke vloerstickers die de vereiste 1,5 meter afstand aangeven. We hebben er alvast duizend besteld en bijbestelling is mogelijk. We hebben onze handelaars bevraagd zodat we in kaart kunnen brengen wie de eerste zondagen de deuren mee wil opendoen en eventueel op afspraak werken, zodat de klanten maximaal gespreid kunnen worden. Alle winkels die open doen op deze koopzondagen worden extra in de kijker geplaatst op de website en sociale media (zie handelshart.be/koopzondagen). Voor wie nog wat koudwatervrees heeft, blijft het online aanbod uiteraard via handelshart.be/shoponline. En er is meer: vanaf 9 mei komt er voor de thuisblijvers ook een digitale shopbeleving met Miss België Céline Van Ouytsel en wereldkampioene veldrijden Sanne Cant die een sneak preview geven van de prachtige collecties die op kopers wachten vanaf 11 mei (of nu al online!).

Heel wat zaken kregen al een nieuwe inrichting en etalage. De stad doet daar individuele coachingsessies van retailsexpert Steven Bollé bovenop. Deze expert pimpt de etalages, zoals we bij Lornoy al mochten bewonderen. Geïnteresseerde handelaars kunnen zich aanmelden voor een privé traject. Voor alle handelaars komt er een webinar "Hoe pimp ik mijn (fysieke) winkel(ruimte) en etalage?" op vrijdag 8 mei van 14 tot 15 uur met de tips and tricks om de winkel nog aantrekkelijker te maken.

Ook het stadsbestuur neemt de nodige maatregelen zodat veilig kan geshopt worden. Om op voldoende afstand van elkaar door de winkelstraten te kunnen bewegen, vormen we het kernwinkelgebied om tot een woonerf. Zo kan iedereen elkaar veilig passeren. Voetgangers moeten op een woonerf niet op het voetpad blijven, maar mogen heel de rijbaan gebruiken. De auto is welkom, maar bestuurders moeten hun snelheid aanpassen aan de trage weggebruikers. Er komen extra fietsenstallingen zodat ook het fietsen gepromoot worden. Om de veiligheid te garanderen, is heel de Zandstraat en een deel van de Kerkstraat enkelrichting voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en fietsers mogen wel zich in beide richtingen verplaatsen.

Het gratis parkeerkwartiertje wordt verruimd naar een gratis uur om vlot boodschappen te kunnen doen. Langparkeerders worden bewust geweerd uit het kernwinkelgebied. Om een bestelling of uw take-away maaltijd af te halen op een afgesproken uur, is kort stilstaan (niet parkeren) op de rijbaan trouwens toegestaan. De politie en onze gemeenschapswachten zullen aanwezig zijn om toezicht te doen op deze tijdelijke gewijzigde verkeerssituatie, het parkeerregime en de corona-maatregelen.

Burgemeester Mien Van Olmen: "In deze heropstart ligt het accent op veilig en functioneel winkelen. We hebben een mooi en evenwichtig pakket aan maatregelen samengesteld zodat dit mogelijk wordt en toch iedereen zich welkom voelt in onze stad. We zullen deze maatregelen nauw opvolgen en tijdig bijsturen."