Geen Herentals Fietst Feest 2020

Bekijk alle nieuwsberichten »

06-05-2020

 
Zoals het al een tijdje bekend was gaat de Ronde van Frankrijk niet door op voorziene datum, vandaar ook dat het na-Tour criterium van Herentals niet kan doorgaan op de geplande datum van donderdag 23 juli.

Bijkomend is dat de overheid grote evenementen verbiedt in de maanden juli & augustus, zodat ook Herentals feest op vrijdag 24 juli komt te vervallen. Op dit moment is de datum van de Ronde van Frankrijk verschoven naar augustus - september. Wij hebben echter geen garanties dat Herentals Fietst op donderdag en Herentals Feest op vrijdag zullen mogen doorgaan in dezelfde vorm als afgelopen jaren ( zijnde met publiek en vip ) op een latere datum. Gezien de strenge maatregelen die van toepassing zijn, is het echter onmogelijk om de organisatie, zoals men die van ons verwacht na de vorige succesvolle edities, dit jaar nog op poten te zetten. Het belangrijkste argument in deze overweging is de gezondheid van iedereen.

Na lang beraadslagen, na overleg met de Stad Herentals en met pijn in het hart moeten wij jullie melden dat de zestiende editie van Herentals Fietst Feest, gepland op 23 en 24 juli, dan ook niet zal doorgaan. Zonder meer willen we iedereen die ons hielp bij de voorbereidingen tot hiertoe, onze trouwe partners, leveranciers en alle vrijwilligers heel erg bedanken.

Samen met iedereen wachten wij af en volgen wij de toekomst van Covid-19. We hebben nu even tijd nodig om alle betrokken partijen te contacteren, om alles op een rijtje te zetten en om ons te reorganiseren. We proberen dit zo snel mogelijk te doen en houden jullie hiervan op de hoogte.

We wensen iedereen veel sterkte en goede gezondheid in deze moeilijke periode en bedanken ook graag de stad Herentals en al onze sponsors voor hun steun! Heel erg bedankt voor jullie begrip! Hou jullie goed! Met sportieve en feestelijke groeten,

Namens het bestuur van Herentals Fietst Feest. Charles Van de Wouwer (voorzitter) Sofie Becquart (persverantwoordelijke)