100 Jarige in Herentals

Bekijk alle nieuwsberichten »

22-05-2020

Marieke Michiels uit de Cardijnlaan is vandaag jarig : 100 lentes. Ze kreeg vandaag een verrassingscado die ze niet snel gaat vergeten.

Net voor de middag verraste het feestcomité van OKRA St.-Jan Marieke met een prachtige doedelzakserenade vanop een hoogtewerker voor haar raam op de 4e verdieping.

'Geheim 100 jaar worden? Iedere dag m'n glaasje champagne en een borrelke jenever'

'Ik drink iedere dag m'n glaasje champagne en een borrelke jenever', lacht de optimitische eeuweling. 'Ik ben nooit getrouwd geweest, dus ook nooit last van mannen gehad.

En op tijd gezond eten en genieten, ieder dag weer, dat is de sleutel van lang leven', verklapt ze aan Nnieuws.

'OKRA St.-Jan heeft voor een emotionele verrassing gezorgd. Ik moest een traantje wegpinken.

Doedelzakspeler Jos Smets gaf een indringende serenade zo voor m'n raam. Doedelzakmuziek is zo mooi, doet me altijd aan de trips naar Schotland, en ook aan hun whisky denken.

Dikke merci aan het OKRA-feestcomité : de kist champagne gaan we op tijd keizer maken! Dank u allemaal.' besluit een gelukkige Marieke.

Burgemeester Mien Van Olmen bracht nog een bloementuil mee voor de 100-jarige. De gemeente had voor de hoogtewerker gezorgd.

'Marieke als eerste om de polonaise in te zetten op ons OKRA-jaarfeest'

'Het eigenlijke feest met familie, OKRA en vrienden komt later als de coronacrisis helemaal voorbij is', weet René Goethals, voorzitter OKRA St.- Jan.

'Marieke is al jaren actief OKRA-lid. Ze mist geen enkele vergadering.  

 

 

Bron : Nnieuws