Vrijdagmarkt opent op 29 mei

Bekijk alle nieuwsberichten »

26-05-2020

 

De heropstart van de zondagmarkt is het afgelopen weekend vlekkeloos verlopen. Vanaf vrijdag 29 mei kunt u ook opnieuw op de vrijdagmarkt terecht. Die zal er wel anders uitzien dan normaal. De markt vindt plaats op de Augustijnenlaan, tussen het Hofkwartier en de inrit van Delhaize, en dit aan beide kanten van de baan. Op die manier kunnen marktbezoekers een lus maken en hoeven ze elkaar niet te kruisen. Er is ook voldoende ruimte om de kramen met de nodige afstand van elkaar te plaatsen. Zo kan iedereen veilig komen markten in Herentals.

Omdat er maximum vijftig kramen op de markt mogen staan, zullen de marktkramers elke week afwisselen. Zo kunnen er zo veel mogelijk marktkramers opnieuw aan de slag. Deze oplossing kwam uit de bus na overleg met de marktkramers zelf. De stad zorgt er wel voor dat elk type kraam elke week vertegenwoordigd is. U kunt dus elke week op de markt terecht voor brood, vis, kleding, ... De stad zorgt voor plannetjes met een overzicht van de kramen. De plannetjes komen op de website en worden ook op de markt zelf uitgedeeld.

We vragen u om tijdens het marktbezoek een veilige afstand te houden tussen bezoekers onderling en met de marktkramers, en om de juiste wandelrichting te volgen. Deze is aangegeven op de grond. We vragen u ook alleen te komen winkelen en thuis te blijven als u ziek bent.

Om alles vlot te laten verlopen, geldt er een aangepast verkeersreglement op vrijdag: van 6 tot 14 uur is er geen verkeer mogelijk op de Augustijnenlaan (tussen het Hofkwartier en de inrit van Delhaize) en dit in beide rijrichtingen. Er geldt ook een parkeerverbod.