Heylen Warehouses en North Sea Port schieten ondanks lockdown vol uit de startblokken

Bekijk alle nieuwsberichten »

03-06-2020

 

Logistiek vastgoedontwikkelaar en investeerder Heylen Warehouses uit Herentals is gestart met de bouw van haar grootste project binnen België tot nog toe: Ghent Logistic Campus. Daarmee schiet het bedrijf bij de versoepeling van de coronamaatregelen meteen uit de startblokken. Met Ghent Logistic Campus, gelegen in de Gentse haven, North Sea Port, bouwt Heylen Warehouses een logistieke site van 250.000m² groot en creëert het 500 bijkomende jobs in de regio.


Investeren in de toekomst
Ondanks de coronamaatregelen en de daarbij horende lockdown, start Heylen Warehouses met de geplande werken aan haar nieuwe logistieke site: Ghent Logistic Campus. Het startschot werd vandaag, na ondertekening van de concessieovereenkomst voor de ontwikkeling van het grootschalige logistieke project, gegeven.

 

Investeren in logistiek en e-commerce
Met deze vestiging investeert Heylen Warehouses in de beloftevolle toekomst van logistiek en e-commerce, waarbij het belang van een verkorte supply chain steeds groter wordt. "Snelheid, zekerheid en kortere levertermijnen zijn belangrijker dan ooit. Dat merken we zeker nu, in tijden van Covid19 waar e-commerce en online winkelen een enorme boost kennen. De e-commerce is een belangrijk onderdeel van de vitale infrastructuur gebleken. Voor snelheid spelen zowel de afstand tot de consument, de directe beschikbaarheid, als de omvang van de voorraad van de producten een belangrijke rol. Producten moeten snel en efficiënt uit de bestaande voorraad geleverd kunnen worden," aldus Ralph Caspanni, CEO van Heylen Warehouses.

De nood aan meer opslagruimte ‘dichter bij huis' neemt dus toe. "Productie- en assemblageprocessen zijn opgebouwd uit een complexe keten van toeleveranciers. Zij dienen elk hun producten just-in-time en met minimale voorraden aan te leveren bij hun eindklant en dat op mondiale schaal. Corona laat ons zien hoe kwetsbaar deze ketens kunnen zijn als de logistiek hapert. Door meer strategisch gelegen opslagruimtes in ‘dichter bij huis' te voorzien, kunnen we levertermijnen verkorten en zijn we ook minder afhankelijk van schakels. Met Ghent Logistic Campus werd er daarom ook naar een multi-modale locatie gezocht, een vestiging die makkelijk te bereiken is en waar een grote aan- en afvoer van producten kan worden gegarandeerd. Die locatie vonden we bij North Sea Port, op het bedrijventerrein Rieme-Noord."


500 extra jobs in de regio


Daarnaast zorgt de komst van het nieuwe logistieke warehouse voor heel wat jobcreatie. "Met 14 units voorziet Ghent Logistic Campus logistieke ruimte, alsook kantoren voor verschillende ondernemingen. Uiteraard brengt de komst van die bedrijven ook werkgelegenheid met zich mee. De site biedt dan ook ruimte om zo'n 500 extra jobs te creëren in de regio Gent. In crisistijden en tijden van onzekerheid mogen we hier best wel fier op zijn," vertelt Philippe Deschilder, CEO van Heylen Warehouses.