Leerlingen Campus De Vesten nemen deel aan Campus De Vesten Cup

Bekijk alle nieuwsberichten »

03-06-2020

 

Campus De Vesten heeft de laatste jaren ingezet op sport en beweging: getuige hiervan is dat alle leerlingen van de school, naast hun volwaardige studierichting, ook kunnen kiezen voor extra uren sport, dans of wielrennen. Daarnaast biedt de school sinds dit jaar ook de richtingen wetenschappen-sport (ASO) en LO-Sport (TSO) aan in de tweede graad.

 

Door de huidige coronamaatregelen werden ook de sportlessen uiteraard op afstand gegeven de laatste weken. De leerlingen kregen op regelmatige basis een sportieve uitdaging die ze daarna zelf thuis konden uitproberen en eventueel hun zelfgemaakt filmpje hiervan te delen met anderen. Daarnaast was er een oproep om een STRAVA-account aan te maken (Deze app is bijzonder populair bij zowel recreatieve als professionele duursporten om hun trainingen en ervaringen met elkaar te delen).

 

Omdat we de leerlingen, en in het bijzonder deze van de sportrichtingen, toch nog extra willen uitdagen, start volgende week de eerste editie van de Campus De Vesten Cup! Gebaseerd op het populaire VIER-programma "De Containercup" worden alle leerlingen van de sportrichtingen uitgenodigd om individueel het beste van zichzelf te geven. De leerlingen nemen deel aan 7 proeven: 1km lopen rond de school, monkeybars, golfen, 1km roeien, schieten, benchpress en 3km fietsen. Enkele proeven zijn lichtjes aangepast aan leeftijd en het niveau van onze leerlingen. Elke leerlingen komt afzonderlijk naar de school om zijn Campus De Vesten Cup af te leggen zonder publiek en de sportleerkrachten staan in voor de volledige ontsmetting van alle toestellen. Daarnaast is er een prijs voorzien voor de beste man en vrouw van onze school.

 

https://youtu.be/Pu6WgsVAr3U