MANTELZORGERS TEVREDEN MET HEROPENING DAGOPVANG

Bekijk alle nieuwsberichten »

04-06-2020


In het kader van de coronamaatregelen werden ook de dagverzorgingscentra voor ouderen gesloten. Mantelzorgers die op deze manier de zorg voor hun familielid konden voorzien, waren plots geconfronteerd met een 24/7 opvang van hun familielid.


Vanuit Thuiszorg Kempen hielden we contact me de cliënten en mantelzorgers, maar we voelden de nood om meer te doen. Zo starten we met een krantje en kwamen we met gezinszorg aan huis om cliënten en mantelzorgers te ondersteunen.


Tijdens onze contacten groeide de vraag naar heropening van de CADO's sterk. We voelden dat een aantal mantelzorgers aan het eind van hun bobijntje waren. De permanente zorg en waakzaamheid begon duidelijk te wegen.


Van zodra we groen licht kregen om terug te kunnen starten zijn we volop met voorbereidingen begonnen. Het was voor ons heel duidelijk dat veiligheid voorop moest staan.


We hebben onze CADO's een grondige poetsbeurt gegeven en er werden ook de nodige aanpassingen gedaan om de sociale afstand goed te kunnen bewaken. Werken met kleine contactbubbels was hier uiteraard ook evidentie. Met een brochure en een instructiefilmpje in de hand bezochten de verzorgenden alle cliënten en hun mantelzorgers zodat iedereen met een gerust hart een nieuwe start kan maken.


Het blijft wel een voorzichtige opstart. We hebben minder cliënten per dag maar zetten wel extra personeel in om op de veiligheid te kunnen toezien. Hopelijk kunnen we binnenkort onze ook onze capaciteit terug uitbreiden.
De cliënten genieten intussen van het weerzien met elkaar en de verzorgenden. Al ziet alles er toch net iets anders uit.