Politie zorgt voor veilig winkelverkeer

Bekijk alle nieuwsberichten »

09-06-2020

 

Politie Neteland beboet snelheidsovertreders centrum Herentals Het verkeersteam van lokale politie Neteland voerde afgelopen week snelheidscontroles uit in het centrum van Herentals. Ze controleerden in het totaal 1901 voertuigen in het Hofkwartier en de Grote Markt. 88 bestuurders lapten er de snelheidsbeperking van 20 km/uur aan hun laars. De overtreders riskeren boetes tussen 53 en 207 Euro. Iemand die geflitst wordt tegen een hogere snelheid dan 57 km/uur, wordt gedagvaard voor de rechtbank en is naast een fikse boete minstens 8 dagen zijn rijbewijs kwijt. Sinds de opening van de winkels in mei werden de verkeersregels in Herentals centrum gewijzigd. Het kernwinkelgebied werd er omgevormd tot een woonerf. In een woonerf is de snelheid beperkt tot 20 km/uur. Voetgangers mogen er de volledige breedte van de openbare weg gebruiken.

Bestuurders van voertuigen mogen ze niet in het gevaar brengen. De wijziging dient ertoe om tijdens het coronatijdperk veilig winkelen mogelijk te maken en de social distancing tussen voetgangers te waarborgen.

Ook het betalend parkeren in het centrum werd gewijzigd. Het kwartier gratis parkeren werd uitgebreid naar één uur. Je moet wel een ticketje nemen. Ook daar werd afgelopen weken streng op gecontroleerd. De politie schreef 281 retributies uit voor bestuurders die geen ticketje hadden of waarbij de parkeertijd overschreden werd. De politie zal ook de komende weken nog streng controleren op de verkeerssituatie in Herentals centrum en roept alle weggebruikers op zich aan de regels te houden. Op die manier kan er veilig gewinkeld worden.