Vernieuwing fietspad (N123) Lichtaartseweg in Herentals

Bekijk alle nieuwsberichten »

25-06-2020


Tijdens de eerste twee weken van juli vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het dubbelrichtingsfietspad van de Lichtaartseweg (N123) in Herentals. Over een lengte van zo'n 2 km wordt een nieuw fietspad in asfalt aangelegd. Fietsverkeer blijft tijdens de werken steeds mogelijk. Voor gemotoriseerd verkeer wordt de Lichtaartseweg tijdelijk enkelrichting komende van Kasterlee richting Herentals.


Vernieuwing fietspad
Het dubbelrichtingsfietspad van de Lichtaartseweg (N123) in Herental is in slechte staat, voornamelijk door verzakkingen die te wijten zijn aan oude boomwortels. Daarom zal AWV het fietspad vernieuwen over een afstand van zo'n 2 km, vanaf de zijstraat Bosbergen richting Kasterlee. De klinkers van het oude fietspad worden verwijderd. Vervolgens herstelt de aannemer de fundering, en wordt het nieuwe fietspad in asfalt aangelegd.

Omleiding voor verkeer richting Herentals
De werken starten vanaf woensdag 1 juli en zullen twee weken duren. Fietsers kunnen steeds voorbij de werfzone blijven rijden. De rijweg wordt daarvoor half benut.
De rijrichting Herentals wordt tijdens de werken afgesloten voor verkeer, dit vanaf Eerselingen (Kasterlee). Voor verkeer vanuit Kasterlee richting Herentals, wordt een omleiding aangegeven via Poederlee (N134 en N153). De rijrichting Kasterlee vanuit Herentals blijft open voor doorgaand gemotoriseerd verkeer.

Weersgevoelig
Asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/herentals.