GP Rik Van Looy organiseert Keizerkoers

Bekijk alle nieuwsberichten »

27-06-2020

 

 Omwille van de bekende omstandigheden moesten we de derde editie van de Grote Prijs Rik Van Looy met veel spijt in het hart annuleren. Enkele weken geleden lanceerde Cycling Vlaanderen een oproep aan organisatoren om een oefenwedstrijd te organiseren in de maand juli. Dit om renners de kans te geven om wedstrijdritme op te doen in de aanloop naar de herstart van het wielerseizoen in augustus.

 

Met de BNS Technics Keizerkoers op maandag 27 juli in Noorderwijk bieden wij een dergelijke voorbereidingswedstrijd aan. Het betreft een koers voor 1.12 U23 + elite over 13 ronden van 9,6 km met start om 18 uur aan café New Jeffrey's in Noorderwijk.

 

Met dit kleine broertje van de GP Rik Van Looy kunnen wij ons engagement naar het jeugdwielrennen dit jaar toch nog gestalte geven. Zeker in deze moeilijke tijden voor de wielersport is elke kans om te koersen welkom. We zijn er bovendien van overtuigd dat ook in een koers over een lokale omloop de naam Rik Van Looy de renners inspireert om het beste van zichzelf te geven. In het bijgevoegde interviewfragment onderstreept journalist/columnist Hugo Camps de uitstraling van zijn idool en de koers die naar hem genoemd is.

 

We hopen jullie op 27 juli te mogen verwelkomen op een zomerse sportieve avond in het teken van de Keizer. Dan klinken we coronaproof op een succesvolle voortzetting van het wielerseizoen.