Elke vrijdag en zaterdag autovrij winkelen in de Zandstraat

Bekijk alle nieuwsberichten »

03-07-2020

 

In juli en augustus kunt u elke vrijdag en zaterdag van 9 tot 18 uur autovrij wandelen en winkelen in de Zandstraat. Er is geen autoverkeer toegestaan tussen de Grote Markt en de Zandpoort. De doorgang van de Collegestraat naar de Nieuwstraat blijft behouden om de verbinding van het openbaar vervoer met het station te verzekeren. Fietsers en voetgangers kunnen altijd door.

Samen met de zomerterrassen op de Grote Markt en in de Kerkstraat, zorgt de winkelwandelstraat voor meer beleving in het stadscentrum. Deze staan er door de week na 17 uur en in het weekend doorlopend. Fietsers en voetgangers kunnen altijd door en het parkeerterrein in de Kerkstraat blijft ook steeds bereikbaar, met plaatsen voor mensen met een handicap. Kom dus zeker langs en geniet van een leuke winkeluitstap en een gezellig terrasje.

Om de winkelwandelstraat te evalueren, houdt de stad begin september een enquête onder de bewoners, handelaars en bezoekers van de Zandstraat. De resultaten van deze bevraging bespreken we nadien met alle betrokkenen.