Arijs heeft overnemer

Bekijk alle nieuwsberichten »

08-07-2020


De vis van de vorige deal is nog niet koud, of  (Levenstond Seafood) duikt al op in de volgende overname. Samen met Mario Vleugels van Agora Culinair neemt Axel Verberckmoes  de onlangs failliet verklaarde vishandel Arijs uit Herentals over.


Vishandel Arijs, een begrip in de Kempen, gaat voortaan door het leven als De Vis Factorij Arijs. Dat hebben Mario Vleugels en Axel Verberckmoes beslist nadat ze woensdag een akkoord met de curator hebben bereikt over de overname van Arijs.

Mario Vleugels voegde de afgelopen jaren al diverse bedrijven toe aan zijn groep Agora Culinair, zoals Horeca Meat Service, Limbufreez, Maviglia, Brouwers Slagroom en Vleminckx Horeca Service. "We willen verder groeien als ‘one-stop' leverancier voor de horeca en particulieren. Deze overname past daar perfect in. Walter Arijs komt samen met een deel van zijn vroegere medewerkers aan boord."

De investeringspartner van Vleugels is niemand minder dan Axel Verberckmoes van Levenstond Seafood in Riemst. Eerder deze week kondigde hij nog aan dat vishandel Vandermaesen de groep verlaat. "Vandermaesen heb ik net overgelaten aan de enige andere haringopleggerij in het land, Gilco in Oost-Vlaanderen, die de consolidatie zocht. Die opportuniteit maakt dat ik de handen vrij heb om met veel zin aan het project Arijs te beginnen. Mijn rol zal vooral in de aankoop zitten. Ik heb daarvoor een uniek netwerk, onder meer met vissers in IJsland die hun vangst elke dag vers met het vliegtuig voor mij naar de luchthaven van Luik sturen. Het aanbod wordt dus echt uitzonderlijk."

Er is trouwens nog een derde investeringspartner, maar die wordt -net als de overnameprijs- liever geheim gehouden.