Tijdelijke sluiting zomerbar Baobab

Bekijk alle nieuwsberichten »

24-07-2020

 

De burgemeester heeft gisteren in overleg met de organisator, politiezone Neteland en de noodplanningsambtenaar de uitbating van de Baobab-zomerbar geëvalueerd en besloten om de zomerbar tijdelijk te sluiten.

We hebben ons besluit genomen op basis van controlebezoeken, vaststellingen van politiezone Neteland en meldingen van burgers. We hebben ook rekening gehouden met de bijkomende verplichtingen die de nationale veiligheidsraad vandaag heeft opgelegd.

Het stadsbestuur hecht veel belang aan lokale beleving maar op dit moment is de volksgezondheid prioritair.

Met deze tijdelijke sluiting geven we de uitbaters de gelegenheid om de exploitatie van hun openluchtterras corona-proof te maken. Zo willen we de bezoekers en personeel optimaal beschermen tegen een mogelijke besmetting.

Niet enkel Baobab, maar ook andere zomerbars, uitbaters van horecagelegenheden en organisatoren van risicovolle evenementen kunnen zich aan verstrengde controles verwachten. Wij hebben al deze uitbaters deze week alvast een sensibiliserende mailing bezorgd met een herhaling van de essentiële voorwaarden.

We rekenen er op dat iedereen zijn verantwoordelijkheid draagt en zo samen met ons de verspreiding van het virus in Herentals helpt in te dijken.

Ik dank u voor uw begrip en uw medewerking.