Herentals zomershopping in aantocht

Bekijk alle nieuwsberichten »

24-07-2020


Avondopeningen, koopzondag en coronaproof solden jagen

Herentals stelt haar zomershopping voor. Van maandag 27 juli tot en met zondag 2 augustus kan de shopper op solden komen jagen in de stad. De winkels kunnen openblijven tot 20 uur. Van vrijdag tot en met (koop)zondag is het winkelwandelstraat in de Zandstraat. Na 17 uur en op zondag zijn ook de Kerkstraat en Grote Markt autovrij voor de zomerlounges en extra terrasjesruimte in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. Kleurrijke overspanningen met Herentals' dialect fleuren gans het kernwinkelgebied op. Wie zo'n Hertalse uitdrukking op een t-shirt wil winnen, moet vooral terrasjes doen en naar handelshart.be/horeca surfen!

In de laatste week van juli en het eerste weekend van augustus richt Handelshart een zomershopping in.

Schepen van Middenstand Yoleen Van Camp: "In deze coronatijden hebben we met Handelshart samen gezocht om er een coronaproof maar zo fijn mogelijke zomershopping van te maken. Met de start van de solden kunnen shoppers hun hart ophalen tijdens avondopeningen tot 20 uur en ook op zondag openen verschillende winkels de deuren om de eerste koopjes te scoren. De deelnemende winkels staan op handelshart.be/koopzondagen. Er staan extra rekken in de winkelstraten. Om veilig te kunnen shoppen is het in de pittoreske Zandstraat - waar ook extra terrassen staan opgesteld - winkelwandelstraat van vrijdag tot en met zondag, telkens tot 20 uur. Omwille van de verwachte drukte is het in deze smalle straat verplicht om een mondmasker te dragen, ook in openlucht. De verplichting geldt in het weekend en tijdens de ganse zomershopping."

Wie tijdens het shoppen zijn dorst laaft, kan ook meedoen met de actie van de Herentalse horeca en een eigen t-shirt met Herentalse spreuk winnen (via handelshart.be/horeca). Op een folder met stadskaart zijn alle horecazaken en troeven van Herentals terug te vinden (oplage van 15.000 exemplaren, bijgevoegd). Kleurrijke straatbanners overspannen het ganse kernwinkelgebied en brengen humor in Herentalse slogans. Die zijn ook terugvinden op kleurrijke wegwijzers die shoppers en bezoekers vlot naar de parkeerterreinen, fietsenstallingen en het centrum leiden.

Voorzitter van Handelshart Tony Van Orshaegen: "Na 17 uur en zondag doorlopend is ook de Grote Markt en de Kerkstraat autovrij voor de zomerlounges en ook extra terrasruimte daar. Ook in het Hofkwartier en de Bovenrij zijn er extra terrasjes en natuurlijk ook de beste koopjes te rapen in de winkels. Tussen onze historische poorten kan de shopper op die manier zijn hart ophalen op minder dan 500 meter in zo'n 200 zaken. Er is extra fietsenstalling en de parkeerterreinen zijn aangegeven van op de ring (Kerkstraat, Binnengebied en administratief centrum). Ook buiten het centrum is een zeer ruim aanbod te vinden; onze stad telt ruim 600 zaken verspreid over het grondgebied, met ook extra terrasjes, in Herentals, Noorderwijk én Morkhoven."