Onderzoek windmolens Plassendonk moet opnieuw

Bekijk alle nieuwsberichten »

26-08-2020

 

Het openbaar onderzoek naar de bouw van drie windmolens op Plassendonk moet opnieuw gevoerd worden. Het dossier staat immers onvolledig in het Vlaamse Omgevingsloket.

De aanvraag van Engie bestaat uit twee wijzigingsverzoeken, één over vegetatiewijziging en de andere over de cabines en leidingen van de windmolens. In het Vlaamse Omgevingsloket is enkel het verzoek over de vegetatiewijziging voor de burgers zichtbaar. Ook op de website van Engie Electrabel is de informatie onvolledig. Daar staat enkel een link naar het Vlaamse Omgevingsloket, waar het dossier onvolledig is. Ook zo kunnen burgers zich dus niet volledig informeren. De Vlaamse overheid heeft daarom beslist dat het openbaar onderzoek opnieuw moet gevoerd worden.

Het stadsbestuur heeft de Vlaamse overheid gevraagd om beide dossiers zichtbaar te maken in het Vlaamse Omgevingsloket. Dit blijkt echter technisch niet mogelijk, waaruit blijkt dat het Vlaamse Omgevingsloket tot op heden nog altijd niet optimaal functioneert. De stad dringt daarom opnieuw aan bij Engie Electrabel om de informatie over beide wijzigingsverzoeken op hun website te plaatsen. Zo is de informatie gemakkelijk beschikbaar voor de burgers.

Burgers kunnen het dossier tijdens het openbaar onderzoek ook inkijken bij de dienst omgeving. U kunt hiervoor een afspraak maken via www.herentals.be/openbaar-onderzoek.

De stad ontving intussen al veel bezwaarschriften. De Vlaamse overheid heeft ondertussen laten weten dat deze bezwaarschriften niet opnieuw moeten ingediend worden, en dat bij behandeling van het dossier, deze bezwaarschriften blijven gelden. Als u zelf nog een bezwaar wenst in te dienen, dan kan dit vanaf 28 augustus 2020 tot uiterlijk 26 september 2020. Ook het negatieve advies van het stadsbestuur blijft geldig, omdat dit advies met beide verzoeken rekening hield.

Het stadsbestuur blijft de belangen van haar burgers verdedigen. Daarom zal de stad aanwezig zijn op de Gewestelijke Omgevingsvergunningscommissie wanneer deze dossiers besproken worden.

Website Engie Electrabel: www.engie.be/herentals-plassendonk