Sint-Jansstraat en Bergenstraat worden opnieuw schoolstraat

Bekijk alle nieuwsberichten »

26-08-2020


De voorbije jaren kreeg de stad verschillende meldingen over de verkeersonveiligheid in de buurt van kOsh campus Scheppersstraat en kOsh campus Ieperstraat. De meeste meldingen gingen over de verkeersonveiligheid in de Sint-Jansstraat, waar er bij het begin en het einde van de schooldag conflicten ontstonden tussen autoverkeer, fietsers en voetgangers.

We hechten allen veel belang aan de verkeersveiligheid in de buurt van scholen. Na de positieve tussentijdse evaluatie vorig schooljaar worden daarom vanaf 1 september de Sint-Jansstraat en de Bergenstraat, in het gedeelte tussen Sint-Jansstraat en Scheppersstraat, opnieuw ingericht als schoolstraat. De schoolstraat betekent een veiligere schoolomgeving voor voetgangers, fietsers, ouders, leerkrachten en inwoners. Door de straten autovrij te maken, zal ook de luchtkwaliteit in de schoolomgevingen verbeteren.

Tijdens de piekmomenten, met name aan het begin en het einde van de schooldag, kunnen auto's gedurende een kwartier geen gebruik maken van de schoolstraat. De straat wordt dan afgesloten met nadarhekken. De straat is gereserveerd voor fietsers, voetgangers en lichte bromfietsen en dit 's morgens tussen 8.15 en 8.30 uur en 's avonds tussen 15.35 en 15.50 uur. Op woensdagmiddag is dit tussen 12.05 en 12.20 uur.

Zo kunnen zij op een veilige manier op school aankomen of weer vertrekken naar huis.