Vernieuwde teststrategie

Bekijk alle nieuwsberichten »

24-11-2020

 

Sinds 12 november is er een nieuw Covid-19-testcentrum op het voormalige militair domein Teunenberg in Olen. U kunt hier enkel terecht op afspraak. De huisartsenkring Zuiderkempen richtte het testcentrum op voor de gemeenten van Neteland (Herentals, Herenthout, Olen, Grobbendonk en Vorselaar), Lille, Kasterlee en Westerlo, maar ook bewoners uit andere gemeenten zijn welkom.

In het testcentrum worden enkel mensen zonder symptomen getest. U kunt pas een afspraak voor een test maken wanneer u de cijfercode ontvangt per sms of via uw huisarts. U ontvangt de code in volgende situaties:

• Wanneer u een hoogrisicocontact hebt gehad.
• Op initiatief van een bedrijfsarts, schoolarts, ...
• Wanneer u terugkeert uit een rode zone. Op basis van het ingevulde Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) kan het zijn dat u een code ontvangt.
• Wanneer uw huisarts na een risico-analyse bepaalt dat u getest moet worden.

De test mag niet te vroeg in uw quarantaine vallen, want dan zou u een beginnende ziekte kunnen missen. Meestal moet de test gepland worden op de zevende dag na het hoogrisicocontact. Als u bij het ontvangen van de code geen duidelijke datum voor een test gekregen hebt, vraag dat dan aan uw huisarts.

U kunt online een afspraak maken via https://testcovid.doclr.be. Als het niet lukt om digitaal een afspraak te boeken, neem dan contact op met uw huisarts.