Alle dagen veilig winkelen in december

Bekijk alle nieuwsberichten »

02-12-2020

 

Vanaf 1 december zijn alle winkels terug open. Het is van groot belang om het winkelen veilig te laten verlopen en om druktes te vermijden. Daarom zijn volgende coronamaatregelen van kracht:

• U mag maximaal 30 minuten winkelen. Langer winkelen kan enkel op afspraak.
• U winkelt alleen. Minderjarigen of hulpbehoevenden mogen door één persoon begeleid worden.
• Hou afstand.
• Draag een mondmasker. In winkels, winkelstraten en op drukke plaatsen is het dragen van een mondmasker verplicht.
• Was of ontsmet regelmatig uw handen.
• Voelt u zich niet goed? Blijf dan thuis.
• Is het druk? Kom dan later terug.

Om het winkelen zo gespreid mogelijk te laten verlopen, gaan ook de koopzondagen op 13, 20 en 27 december door. U hoeft zich dus geen zorgen te maken, er is voldoende tijd en ruimte om uw cadeautjes te kopen.

Voorrang aan voetgangers en fietsers

In de winkelstraten hebben voetgangers en fietsers voorrang op automobilisten, ook bij het oversteken van de straat. Voetgangers mogen op de weg wandelen. Hou dus voldoende afstand. De maximumsnelheid bedraagt 20 kilometer per uur. De politie houdt toezicht.

Voorrang aan zorgverleners

De stad heeft een zorgpas gemaakt voor onze zorgverleners. De zorgpassen zijn uitgedeeld aan dokters, apothekers, thuiszorg- en rusthuispersoneel. Staat u in de rij van de supermarkt of bij de apotheker en toont iemand de zorgpas? Geef deze persoon dan voorrang. Zo verliezen zij geen tijd en kunnen zij verder levens gaan redden. Hebt u geen zorgpas ontvangen, maar hebt u daar recht op, laat het ons weten via info@herentals.be.

Toiletten in zaal 't Hof zijn open

Omdat de horecazaken nog altijd gesloten zijn, is het niet eenvoudig om een toilet te vinden. Daarom openen de toiletten van zaal 't Hof (Grote Markt 41). Handelshart Herentals zorgt voor toezicht en onderhoud.

Cadeaucheques

Wilt u cadeaucheques geven aan vrienden en familie? Dat kan. Er zijn cheques van 5, 10 en 20 euro. Kies een bedrag en laat ze verpakken in de mooie bijbehorende geschenkverpakking. De Handelshart Herentals Cadeaucheques zijn te koop bij de dienst toerisme (Grote Markt 35) en aan het stadsloket (Augustijnenlaan 30). U koopt met de cadeaucheque niet enkel het ideale geschenk, u steunt ook de handelaars van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. Doen dus!

Gratis Herentals Parkeeruurtje


Het gratis Herentals Parkeeruurtje blijft geldig in december. Als u uw auto parkeert op een betalende parkeerplaats, dan kunt u een uurtje gratis parkeren. Druk op de groene knop van de parkeerautomaat zonder er geld in te steken, en u ontvangt een ticket dat u recht geeft op dit gratis uurtje. Steek dat ticket achter de raam van uw auto.