Bubble BQ mag blijven staan tot 30 april

Bekijk alle nieuwsberichten »

02-12-2020

 

 De stad heeft een akkoord met Production Pirates voor het gebruik van kasteel Le Paige voor de organisatie van de Bubble BQ. Het historische karakter en de erfgoedwaarde van het kasteel en het park staan centraal in de afspraken. Production Pirates zet zich in om kasteel Le Paige, cultureel erfgoed van de stad, te promoten. Het college van burgemeester en schepenen is blij dat dit mooie initiatief het kasteel op een feeërieke wijze verlicht en zo in de kijker plaatst.

 

De uitbatingsvergunning gaat in zodra de horeca opnieuw opent en is maximaal 120 dagen geldig. Productions Pirates mag gebruik maken van de site tot 30 april. De gebruiksovereenkomst voor Le Paige met hierin de socio-culturele engagementen die de stad verwacht van Production Pirates ligt voor op de gemeenteraad van 8 december.

 

De stad heeft ook de nodige gesprekken gevoerd met de kerkfabriek. De uitbating van de Bubble BQ kadert binnen het beheerplan van domein Le Paige en betekent een verdere doorstart van het herstel van het domein. De stad stelt ook haar experten ter beschikking om het traject voor een religieuze invulling van het domein, zoals het legaat van de familie Le Paige vereist, te ondersteunen.