GeKoro verzamelt dromen voor de stad

Bekijk alle nieuwsberichten »

09-01-2021

 

De Herentalse denk-en doetank voor Ruimtelijke Ordening start het jaar met een nieuwe website en een nieuw project. ‘P(l)ak je droom vast' is de titel, die meteen ook een invitatie is.
Het afgelopen jaar was er voor velen een van veel wandelen in de eigen buurt. Dat leverde soms mooie ontdekkingen op. Soms ook teleurstellingen.
En vaak deed zo'n verkenning in de eigen omgeving ook dromen: "als we nu eens...?" of "het zou mooi zijn als..."

De GeKoro werpt zich met de lancering van een collectieve digitale 'dromenmuur' op als een heuse dromenvanger.
Iedereen die tijdens het ophalen van een frisse neus ook frisse ideeën opdeed, wordt uitgenodigd om die te posten op de website www.gekoro.be. Een stad, maar ook een dorp, is per definitie een plaats waar vele gedachten samen komen en een plek krijgen. Daarom zijn een stad of een dorp ook nooit af en zijn ze altijd vatbaar voor nieuwe voorstellen.
Een kleine suggestie ter verbetering of een wilde droom voor de toekomst, een haalbare kaart of een visionaire gedachte die nog moet rijpen - ze komen allemaal in aanmerking om te worden gepost. Dat kan onder de vorm van een eenvoudige tekening of een simpele foto.

Zo hoopt de GeKoro van haar website een platform te maken voor iedereen die wil toetreden tot 'de Club van Dromen'. Op die manier kunnen we het beleid voeden met verbeelding: zich een alternatief kunnen voorstellen, is altijd de eerste stap naar een (nog) betere leefomgeving.

GeKoro is de Herentalse denk- en doetank die voluit Gek op Ruimtelijke Ordening heet. Ze is de drijvende kracht achter onder meer de Critical Mass (maandelijkse optocht van fietsers die hun 'plaats' opeisen op de straat), de verdeling van Gevelbanken en recent nog de avond rond Ruimte en Energie. Eigenlijk is GeKoro een constructieve bemoeial.

Iedereen mag blijven plakken op en aan de digitale dromenmuur tot Pasen. Dan wordt de eerste oogst geëvalueerd.