Stad Herentals breidt de werking van de Speelbus uit

Bekijk alle nieuwsberichten »

13-01-2021

 

De Speelbus is een mobiele speelpleinwerking die tijdens de zomervakantie langs verschillende pleintjes en speelstraten trekt. Alle kinderen uit de buurt zijn welkom om gratis mee te komen spelen en knutselen. Doordat de Speelbus heel toegankelijk en laagdrempelig is, komen er vaak kinderen uit kwetsbare doelgroepen langs die de stad met het klassieke aanbod niet bereikt. Daarom wil het stadsbestuur meer inzetten op deze vorm van speelpleinwerking. De Speelbus breidt tijdens de zomervakantie uit van vier naar zes weken en zal ook doorheen het jaar in het straatbeeld verschijnen.

Om maximaal in te zetten op de Speelbus en alle middelen aan te wenden om zo veel mogelijk kinderen te bereiken, vervangt de stad de speelpleinwerking op Diependaal door bezoekjes van de Speelbus. Benieuwd naar de planning van de Speelbus voor de komende zomer? Neem binnenkort een kijkje op www.herentals.be/speelbus.

Kinderen uit kwetsbare doelgroepen zijn uiteraard ook meer dan welkom op de gewone speelpleinwerkingen. Bij De Sjallekes komt er een extra animator in dienst om kwetsbare kinderen te begeleiden en de drempel te verlagen.