Uitbreiding parkeerverbod voor trucks van meer dan 3,5 ton in Oud-Strijderslaan

Bekijk alle nieuwsberichten »

13-01-2021

 

In de loop van 2020 waren er verschillende meldingen over overlast van geparkeerde vrachtwagens in de Oud-Strijderslaan. Sommige chauffeurs bleven er zelfs overnachten in hun vrachtwagen en deden aan sluikstorten in de berm langs de Oud-Strijderslaan.

Daarom geldt er sinds midden juni 2020 een parkeerverbod voor vrachtwagens in de Oud-Strijderslaan tussen de Sint-Jobsstraat en de ovonde. Concreet betekent dit dat voertuigen die in beladen toestand meer wegen dan 3,5 ton, er niet meer mogen parkeren. Laden en lossen is nog wel mogelijk.

Ondertussen ontving het stadsbestuur echter veel meldingen van burgers over gelijkaardige overlast in het deel van de Oud-Strijderslaan tussen de Koepoortstraat en de St-Jobsstraat. Daarom wordt het parkeerverbod uitgebreid.

In een eerste fase komt er een uitbreiding van het parkeerverbod in de Oud-Strijderslaan tussen de rotonde van de Augustijnenlaan met de ringlaan en de St-Jobsstraat. In een tweede fase bekijkt het stadsbestuur welke mogelijkheden er zijn voor het laatste deel van de Oud-Strijderslaan.