Van Aert 2de in Hamme

Bekijk alle nieuwsberichten »

23-01-2021

Mathieu van der Poel heeft voor de 5e keer op een rij de Flandriencross in Hamme naar zijn hand gezet. Wout van Aert hield de wereldkampioen de hele cross lang in het vizier en eindigde 2e.

Zij aan zij doken Mathieu van der Poel en Wout van Aert het veld in. Na een klein slippertje zakte Van Aert meteen een aantal plaatsen terug, ook Van der Poel slierde even weg in de modder en ging erbij liggen.

In de tweede ronde nam Van der Poel voorin over van Michael Vanthourenhout. De West-Vlaming leek aanvankelijk goed mee te gaan met de wereldkampioen, maar in het begin van ronde drie brak de veer.


Van der Poel begon aan zijn lange solo en leek geen weerstand meer te krijgen van Van Aert na een paar foutjes van de Belgische kampioen.

Bron : Sporza

 

Toch was die niet aangeslagen en hij hield Van der Poel in zijn vizier. Van 20 seconden ging de voorsprong van de alleskunner terug naar 10 seconden, maar dichterbij kwam Van Aert niet meer.

 

Ver in de achtergrond reed ook Laurens Sweeck een heel mooie koers. Hij werd uiteindelijk 3e na een duelletje met Tom Pidcock. Een opsteker voor het WK, waar Sweeck met veel zand zijn favoriete ondergrond terugvindt.

 

In het klassement van de X²O-trofee blijft Eli Iserbyt, vandaag zevende, leider. Hij heeft nog altijd bijna drie minuten voorsprong op eerste achtervolger Toon Aerts.