Huis van het Kind Herenthout opent babytheek

Bekijk alle nieuwsberichten »

26-01-2021


Op 29 januari opent binnen Huis van het Kind in Herenthout een uitleendienst die kwalitatieve babyspullen toegankelijk maakt voor jonge gezinnen.


Vanaf 29 januari kan je in Herenthout bij Huis van het Kind terecht in de babytheek. Dit is een uitleendienst voor babyspullen. Het concept kan je vergelijken met dat van een bibliotheek maar dan voor babyspullen die een baby nodig heeft, of die de ouders gebruiken in de eerste 12 maanden na de geboorte.


Het uitlenen van babyspullen is een eenvoudige en goedkope oplossing voor ouders die kleiner wonen, met een beperkt budget aan de slag moeten of bewust kiezen voor minder spullen. Je hoeft geen dure aankopen te doen die je maar voor korte tijd nodig hebt. Hiermee zet de babytheek in op duurzaamheid en ontstaat er een deeleconomie die bijdraagt aan een kleinere afvalberg.


Iedereen kan lid worden. Het lidmaatschap bedraagt 20 euro per jaar. Gezinnen die het financieel moeilijk hebben kunnen een sociaal tarief aanvragen.


De babytheek is geopend telkens op de eerste en derde maandag van de maand van 17u tot 19u en de tweede en vierde vrijdag van de maand van 9u tot 11u.


Materiaal dat ouders niet meer gebruiken is nog altijd welkom om het aanbod van de babytheek uit te breiden. Een overzicht van al het materiaal dat je kan ontlenen en meer informatie om lid te worden vind je op de website van de Babytheek Herenthout.