Twee besmettingen wel degelijk met Britse variant, Antoniusschool Zoersel blijft open.

Bekijk alle nieuwsberichten »

26-01-2021


De twee besmettingen in de Antoniusschool in Sint-Antonius (Zoersel) zijn wel degelijk met de Britse variant. 33 leerlingen en hun gezinnen werden maandag al in isolatie gezet. De rest van de school blijft gewoon open, al is iedereen extra waakzaam.


Afgelopen weekend werd beslist om één klas van de Antoniusschool in Sint-Antonius (Zoersel) in isolatie te plaatsen nadat er twee leerlingen positief testten op Covid-19. Maandagavond werd bevestigd dat het wel degelijk om de Britse variant van het virus gaat. De besmette leerlingen en hoogrisicocontacten blijven in isolatie. Het gaat om 33 gezinnen. Voor de rest van de school zijn geen extra maatregelen nodig.


33 gezinnen in quarantaine na twee besmettingen in Antoniusschool


Na de uitslag van de resultaten maandagavond, vond er opnieuw een overleg plaats tussen de directie van de school, het CLB, het Covid-team van de Eerstelijnszone Voorkempen en de burgemeester. In samenspraak met het Agentschap Zorg en Gezondheid werden de genomen maatregelen bevestigd. De betrokken 33 leerlingen blijven in isolatie, meer bepaald voor tien dagen, gevolgd door vier dagen van verhoogde waakzaamheid.
Sommige leerlingen zullen een tweede keer getest moeten worden, afhankelijk van het tijdstip van de eerste test. "Hiervoor volgden we hetzelfde scenario van andere scholen in Vlaanderen die de afgelopen weken al in contact kwamen met de Britse variant", vertelt Sven Beersmans, medisch expert van het Covid-team Eerstelijnszone Voorkempen.


De gezinsleden van de 33 leerlingen mogen uit quarantaine wanneer hun zoon of dochter negatief test. Wel moeten zij tot veertien dagen na het laatste contact extra waakzaam zijn, wat wil zeggen dat ze in die periode enkel aan noodzakelijke activiteiten - zoals werk en school - mogen deelnemen. "Al het andere sociale contact, zoals bij vrijetijdsactiviteiten, moet vermeden worden", zegt Sven Beersmans.


Voor de school komt de werking niet in het gedrang. Andere leerlingen kunnen gewoon naar school. Voor hen is er geen extra gevaar. "Uiteraard wordt de situatie dagelijks opgevolgd", vertelt de arts nog.