Nutswerken in buurt rond AZ Herentals

Bekijk alle nieuwsberichten »

02-02-2021

 

Fluvius past in februari het elektriciteitsnet in de buurt van het ziekenhuis aan. Om de hinder te beperken, heeft het nutsbedrijf duidelijke afspraken gemaakt met de stad Herentals, de politie en De Lijn.

Zo zijn volgens de afspraken de werken opgesplitst in drie fases:

• Fase 1. De werken starten aan de ovonde aan de Ringlaan en vinden plaats tijdens de krokusvakantie (de week van 15 februari).

• Fase 2. Aansluitend wordt er gewerkt aan de zijde met de onpare huisnummers van de Nederrij. Dat gebeurt van aan de kruising met de Wolstraat tot aan de brug over de Nete. Fase 2 neemt ongeveer een week in beslag.

• Fase 3. In de laatste fase is de Nederrij van aan de ovonde tot aan de Wolstraat aan de beurt. Dan komen de kant met de pare huisnummers aan bod. Deze fase duurt naar schatting 8 werkdagen.

Tijdens fase 2 en 3 is er éénrichtingsverkeer op de Nederrij in de richting van het centrum. Voor verkeer in de andere richting voorziet de stad een omleiding via de Belgiëlaan en de Olympiadelaan. Fiets- en voetgangersverkeer blijft uiteraard mogelijk in beide richtingen. De stad neemt de nodige maatregelen om de woningen van de buurtbewoners bereikbaar te houden.

Om de buurt de komende jaren meer wegen- en infrastructuurwerken te besparen, combineert het stadsbestuur de werken met andere geplande nutswerken. Zo pakt Fluvius tegelijk de aardgasbuizen aan en breidt het zijn glasvezelnet uit, terwijl Telenet er zijn telecomkabels vernieuwt.

Wie vragen heeft over de werken in de buurt rond het AZ Herentals, kan mailen naar Fluvius via dossieradministratie.kempen@fluvius.be met het referentienummer 319966.