Appelbabbel zorgt voor klein geluksmoment in de thuiszorg

Bekijk alle nieuwsberichten »

02-02-2021

 

Wendy van Ferm Thuiszorg bijt de spits af in Geel

 

Ferm lanceert de Appelbabbel, een eenvoudig ritueel dat mentaal opkikkert en werkt tegen stress en eenzaamheid. Hoognodig want de dagelijkse ratrace en corona stellen ons gemoed hevig op de proef. Ook in thuiszorgsituaties zijn Appelbabbels heel erg welkom. Het echtpaar Helsen uit Geel bijt de spits af, samen met verzorgende Wendy.

 

Door corona voelen maar liefst 73% van de mensen zich eenzamer dan ooit, en zeker mensen in een zorgsituatie. De Appelbabbel komt tegemoet aan een levensbelangrijke behoefte: oprechte aandacht krijgen van iemand anders. Ook Ferm Thuiszorg wil graag werk maken van een Appelbabbelpauze.

 

Voor Ferm Thuiszorg is dit eenvoudige ritueel de perfecte aanleiding voor een warme babbel tussen zorgbehoevende cliënten en hun thuisverzorgende.

Samen even echt de tijd mogen nemen voor elkaar, terwijl men een appeltje schilt en deelt. Zo eenvoudig en met gezond lokaal fruit in een centrale rol.

 

In putje winter kan dat ook met het delen van zelfgemaakt appelgebak. Daarom nodigt Ferm iedereen uit om op 6 februari deel te nemen aan de Appelbabbelbak. Om die dag appeltaart te bakken en een stukje te delen met een eenzame buur, vriend, kennis of verwant. Als smakelijke start voor een hartige Appelbabbel, geheel coronaproof. Meer info op appelbabbel.be

 

U bent hartelijk welkom op de allereerste Appelbabbel in de thuiszorg op vrijdag 5 februari om 10 uur in Geel Larum.

Thuisverzorgende Wendy appelbabbelt met haar cliënten en ze gaan ook zelfgemaakt appelgebak delen, met een buur of verwant.

 

U kunt een interview afnemen van verzorgende Wendy, de cliënten en van An Laureyn, regiomanager Ferm Thuiszorg te Geel.

 

Graag vooraf aanmelden a.u.b. bij Caroline Audoor, persverantwoordelijke van Ferm - 0496 905 222

Meer info op SamenFerm.be