2 zussen van Belgisch/Congolese afkomst stichten weeshuis in Kisangani.

Bekijk alle nieuwsberichten »

04-02-2021


 Christel en Emilie Eeman, beiden geboren en getogen in de Kempen, hadden deze droom al langer. Ze willen niet meer bij de pakken blijven neerzitten en zetten hun ideeën om in realiteit. Via sponsoring en het opzetten van organisaties en evenementen gaan zij op zoek naar het nodige geld en materialen om met de bouw van een weeshuis te starten in het dorpje Kisangani, Congo DR met als hoofddoel: Kwetsbare kinderen een kwalitatief leven bieden waar zij recht op hebben, en waarmee ze een hoopvolle toekomst tegemoet gaan

Emilie Eeman, de oprichting van de vzw Maison Maurice is een weerspiegeling van onze ervaringen uit twee werelden. Wij geloven dat we kunnen bijdragen aan een duurzame verbetering van de kwaliteit van leven van kwetsbare kinderen. Sinds 2013 ben ik actief in Kisangani, ik werkte er voor een lokaal autoriteit en heb sindsdien aan verschillende humanitaire projecten gewerkt.
Het blijft niet enkele bij het verschaffen voor onderdak voor deze kinderen maar door een integraal lokale benadering willen we de levensomstandigheden verbeteren door ze medische zorg, onderdak, onderwijs en bescherming te bieden.

Christel Eeman, sinds een eerste bezoek bij een plaatselijk weeshuis dat gerund werd door zuster Albertine, heeft dit een enorme indruk nagelaten bij ons. Vandaag de dag zijn we kind aan huis. Geïnspireerd door zuster Albertine's werk en met grote steun van vrienden en familie hebben wij besloten om deze vzw op te richten. Vanuit vertrouwen werken wij resultaatgericht, samen met (lokale) partners aan een duurzame verbetering van deze weeskinderen. Wij willen met dit project ook de mensen bewustmaken van de problematiek.

Momenteel komen de eerste centjes al binnen via sponsoring. Twee vrienden van ons zetten reeds een eerste evenement op poten. Doordat Corona nog steeds een heel aanbod aan evenementen verbied gingen zij op zoek naar een activiteit die toch ook nu kan doorgaan. Wandelen voor Maison Maurice, zijn 3 uitgestippelde wandeltochten door de Herentalse natuur. Je hebt de keuze tussen een kinder- (3 km), een gezins- (6 km), en een stevige wandeling (14 km). Je betaalt 5 euro per persoon en krijgt de wandeling digitaal doorgestuurd. Je kan dan op eigen houtje deze wandeling ondernemen. Via een fotozoektocht en de #wandelenvoormaisonmaurice kan je ook nog leuke prijzen winnen. Meer info vind je op het facebookevenement: wandelen voor Maison Maurice.