Stad Herentals wil Kruisberg vrijwaren

Bekijk alle nieuwsberichten »

04-02-2021


De permanent bewegwijzerde mountainbikeroute van Kasterlee-Herentals bestaat uit drie lussen. Het is een van de meest bezochte en meest gewaardeerde van heel Vlaanderen. Niet alleen vanwege de prachtige natuur, maar ook door het uitdagende karakter van de route.


Nieuwe startplaats mountainbikeroute


Eind vorig jaar werd de startplaats van de rode mountainbike-lus verplaatst van de Kruisberg aan de Wijngaard, naar het domein van Sport Vlaanderen aan de Vorselaarsebaan. Deze aanpassing was nodig omdat de eeuwenoude Kruisweg fel te lijden heeft onder het intensieve gebruik door mountainbikers. Voor de sporters is de nieuwe startplaats veel interessanter. Er zijn op deze locatie nieuwe uitdagingen voor de mountainbikers, maar ook meer parkeermogelijkheden en betere accommodatie.


Kruisberg vrijwaren


Het stadsbestuur rekent er op dat de mountainbikers de oude route langs de Kruisweg en de talloze paadjes op de Kruisberg niet meer gebruiken. Om de Kruisberg zoveel mogelijk te vrijwaren, heeft Stad Herentals die toegangen afgesloten met boomstammen zodat enkel nog voetgangers kunnen passeren.


Vandalisme


Op 2 februari hebben medewerkers van stad Herentals vastgesteld dat de boomstammen die aan de toegangswegen waren geplaatst met kettingzagen zijn verwijderd. Dit is wellicht 's avonds rond 20.30 uur gebeurd. Het stadsbestuur betreurt dat zulk vandalisme het werk van haar diensten heeft vernietigd. De politie is op de hoogte van deze feiten en zal dit mee opvolgen.
De toegangspaadjes zullen opnieuw worden gebarricadeerd. Het stadsbestuur hangt ook borden aan alle paden om iedereen erop te wijzen dat de Kruisweg enkel toegankelijk is voor voetgangers.