Lokaal bestuur Herenthout ondersteunt lokale economie met gemeentelijke cadeaubon

Bekijk alle nieuwsberichten »

05-02-2021


Lokale handelaars moesten het afgelopen jaar door de coronamaatregelen vaak bij de eersten de deuren sluiten. Om de lokale economie in Herenthout extra te ondersteunen kan je een gemeentelijke cadeaubon aankopen die je kan consumeren in één van de 68 deelnemende Herenthoutse handelszaken.


Een gemeentelijke cadeaubon is immers een ideaal cadeau om te geven maar ook om te krijgen en je geeft er de lokale economie een steuntje mee in de rug. Ook het lokaal bestuur benut tijdens deze gezondheidscrisis optimaal de gemeentelijke cadeaubon om de lokale handelaars te ondersteunen.


In het jaar 2020 werd voor een bedrag van maar liefst 48.710 euro aan gemeentelijke cadeaubonnen verkocht. Hiervan is 35.450 euro zelf aangekocht door het lokaal bestuur.


In het kader van het consumptiebudget voor kwetsbare groepen, is vorig jaar door het OCMW voor 15.200 euro aan gemeentelijke cadeaubonnen aangekocht. Daarnaast kreeg ook iedereen van de 530 vrijwilligers een cadeaubon samen met een bedanking.


In het kader van de koopkrachtverhoging ontvingen alle medewerkers van het lokaal bestuur voor het einde van het jaar een aantal cadeaubonnen voor een totaal van 4.640 euro.


Door de coronacrisis kunnen vele mensen hun cadeaubonnen niet voor de vervaldag in de zaak van hun keuze gebruiken. Daarom is beslist om de geldigheid van de gemeentelijke cadeaubonnen die in 2021 vervallen met één jaar te verlengen tot de respectievelijke datum in 2022.
De gemeentelijke cadeaubon is te koop in de waarden van

5,00 10,00 en 25,00 euro en is geldig bij alle deelnemende Herenthoutse handelszaken. De lijst van alle deelnemende handelszaken vind je terug op de website. Hier kunnen nieuwe handelaars zich ook steeds op inschrijven.


Alle informatie: https://www.herenthout.be/.../gemeentelijke-cadeaubon/