Kunst voor Kompaan

Bekijk alle nieuwsberichten »

08-02-2021


Egied Steylaerts: kunstschilder, schrijver en dichter, maar bovenal een man met een groot hart. Egied schenkt 30 werken waarvan de opbrengst integraal naar de werking van de vzw Kompaan gaat. Het verhaal van Egied en Kompaan ontdekt u in dit artikel. Bent u het initiatief van Kompaan genegen? Bekijk dan zeker de galerij op de webshop van www.vzwkompaan.be en werk mee aan een inclusieve samenleving.
Egied is kunstenaar met de grote K. Hij genoot een opleiding aan de kunstacademie en won tal van prijzen waaronder de Rembrandtprijs. Egied exposeerde wereldwijd en is gekend in België, Nederland, Duitsland, Noorwegen, Rusland en zelfs Zuid - Afrika.


Enkele jaren geleden werd er bij Egied kanker vastgesteld. Er stond hem een lange en zware behandeling te wachten, maar zijn creativiteit ging nooit verloren. Egied raakte geïnspireerd door meditatie en ging aan de slag met een nieuwe schildertechniek.


"De werken zijn ontstaan tijdens mijn meditatiesessies. Ik maak gebruik van fraktalen, pigmenten die elkaar aantrekken en afstoten. Deze kleurencombinaties laten je inspireren en je kan er blijvend figuren in terugvinden. ", aldus Egied.


In 2021 verwelkomt vzw Kompaan Egied als lid.


Kompaan is een vrijwilligersorganisatie die een brug vormt tussen vrijwilligers en reizigers met een zorgvraag. Kompaan biedt reizigers met een beperking vrijwilligers aan die worden opgeleid tot adequaat reisgezel. Er wordt gezocht naar de juiste match en vrijwilliger tussen reiziger en vrijwilliger. Zo streeft Kompaan naar een samenleving waarin mensen met een beperking zorgeloos kunnen genieten van het vrijetijdsaanbod in binnen- en buitenland.
Egied vond intussen een vrijwilliger en ze plannen samen een vakantie aan de Belgische kust. Wil je de werking van Kompaan steunen zodat Egied en vele anderen kunnen genieten van een welverdiende uitstap of een deugddoende vakantie?


Bekijk dan zeker de galerij van Egied op de webshop van www.vzwkompaan.be en steun vzw Kompaan met de aankoop van een eyecatcher voor uw interieur. Zodra corona het toelaat, hopen wij u te mogen verwelkomen op eén van onze evenementen waarbij u de galerij fysiek mag bewonderen en Egied kan ontmoeten.