Herentals doet mee aan de Week van de Belgische Muziek

Bekijk alle nieuwsberichten »

08-02-2021


Van 8 tot en met 14 februari loopt de Week van de Belgische Muziek. Dit is een initiatief van vi.be en vrt. Diverse media en verschillende spelers uit de muzieksector richten de spotlights op muziek van eigen bodem en haar zwaar getroffen sector.

Cultuurcentrum 't Schaliken ging in Herentals op zoek naar muzikaal talent van eigen bodem. De Nachtwacht (Hans Rombouts en Bert Geeraerts), Bart Clé en Ymke, Femke en Anke Verschueren brachten een versie van Laat me nu toch niet alleen, dé klassieker van Johan Verminnen. Op een coronaveilige manier resulteerde dit in een filmpje.

Bekijk het op https://www.facebook.com/Schaliken/videos/345487316536408

Ode aan de Belgische muziek

Op zondag 14 februari om 17 uur eindigt de week met een climax. Dan moedigt vi.be iedereen aan om een massale ode te brengen aan muziek van eigen kweek. Ga op zoek naar hét Belgische nummer dat u na aan het hart ligt en doe er uw ding mee. Installeer u aan uw deur, raam of in de voortuin en laat uw muzikale creativiteit de vrije loop gaan. Maar hou het vooral veilig!

Programma cc 't Schaliken met Herentals' talent

Verder organiseert cultuurcentrum 't Schaliken twee concerten die u gratis kunt volgen via Facebook en YouTube. De focus ligt op muzikaal talent uit Herentals. Op dinsdag 9 februari om 12.15 uur treden Lies en Jeroen en band op.

Lies Van Camp en Jeroen Knapen brengen eigen Nederlandstalige luisterliedjes.

Meer info op: https://www.schaliken.be/programma/populaire-muziek/boke-hertals-uw-kot-livestream

Op vrijdag 12 februari om 20 uur treedt Transistorcake op, de band rond Herentalsenaar Orson Wouters. De groep schopte het met Dansu, een samenwerking met zangeres en muzikante Aili, begin dit jaar tot finalist in de Studio Brussel-wedstrijd De Nieuwe Lichting. Ze hadden er meteen een hit mee te pakken.

Orson Wouters stond al eens op het podium van cc 't Schaliken met Sleepers' Reign. Herentals heeft duidelijk muzikaal talent! Check het zeker tijdens de Week van de Belgische muziek.

Meer info op: https://www.schaliken.be/programma/livestream-week-van-de-belgische-muziek

Door: Mark Jaspers