Herstellingswerken aan brug E313 in Westerlo

Bekijk alle nieuwsberichten »

11-02-2021

 

Drie maanden hinder op E313 in beide richtingen

Vanaf maart 2021 zal een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer enkele nodige herstellingswerken uitvoeren aan de E313-brug over de Gemeentestraat in Westerlo (bij complex 24 Geel-Oost). Tijdens deze werken wordt er hinder verwacht op de E313, aangezien er telkens één brughelft van de E313 zal worden afgesloten. Het verkeer kan in beide richtingen blijven rijden, maar het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt voor files en ernstige vertragingen, vooral in de richting van Antwerpen. Onder de brug zal er geen gemotoriseerd verkeer mogelijk zijn. De werken zullen in totaal ongeveer 12 weken duren.


Grondige renovatie voor snelwegbrug
Bij een recente controle van de E313-brug over de Gemeentestraat in Westerlo werd schade vastgesteld aan de rolopleggingen van de brug, wat geluidshinder kan veroorzaken en op termijn nefast is voor de levensduur van de brug. Er werd dan ook beslist om alle rolopleggingen dit voorjaar nog te vernieuwen. Tegelijkertijd worden er ook betonherstellingen uitgevoerd en zullen de brugvoegen vernieuwd worden.

Werken in drie fasen
De werken worden opgestart tijdens de eerste week van maart en zijn opgedeeld in 3 fasen om de hinder zo veel mogelijk te beperken. De aannemer zal telkens 1 brughelft afsluiten om de werken uit te voeren. Hiervoor wordt het verkeer van de desbetreffende brughelft omgeleid naar de andere helft via een doorsteek in de middenberm. Verkeer in beide richtingen blijft dus steeds mogelijk, maar over drie versmalde rijstroken op de E313, waarvan 2 richting Hasselt en 1 richting Antwerpen.