ASSISEN. 30 jaar cel voor Babur Yoldash: "Niet te compenseren leed veroorzaakt"

Bekijk alle nieuwsberichten »

12-02-2021

 

Na twee uur beraadslagen heeft de Antwerpse assisenjury Babur Yoldash vrijdag veroordeeld tot 30 jaar cel voor de moord op Eleanore De Strijcker op 13 maart 2018 aan de Kleerroos in Herentals.

Advocaat-generaal Elke Van Dyck had 30 jaar cel gevorderd, zijn eigen advocaat had een celstraf van tien jaar gesuggereerd maar daar ging de jury dus niet in mee. "Babur Yoldash pleegde zwaarwichtige feiten met niets ontziend geweld en veroorzaakte een niet te compenseren leed, in het bijzonder voor de twee kinderen", motiveerde de jury.

Zijn jonge leeftijd en gunstige strafrechtelijke verleden werden wel vermeld in het arrest, net als zijn beginnend schuldinzicht en de jury vond zijn persoonlijkheid ‘redelijk hoopgevend'. "Hij wordt in staat geacht om zijn leven een positieve wending te geven."

Na afloop van de uitspraak sprak de voorzitter Babur Yoldash nog even toe. "De straf die u hebt gekregen is zwaar, maar u hebt geen levenslange opsluiting gekregen. Men heeft u nog een kans willen geven, een kans die het slachtoffer niet gekregen heeft. Ik kan u aanraden om te bezinnen over wat u gedaan hebt en wat u met de rest van uw leven wil doen. Ik kan u enkel kracht en moed toewensen en aanraden om uw straf te aanvaarden."

BRON : GVA