Romy opent schoonheidsinstituut Mio Care Beauty & Things

Bekijk alle nieuwsberichten »

20-02-2021

 


Op 1 maart opent Romy Mio Caro (38) Mio Care Beauty & Things. Het gloednieuwe schoonheidsinstituut huist onder Romy's kinderkledijshop Little Mio. ‘Hier verwennen we dames van kop tot teen', zegt Romy.

Van heinde en verre vinden klanten de kledingzaak van Romy en haar Mio's, die nu bijna drie jaar geleden verhuisde van de ene naar de andere kant van de Zandberg in Westerlo. Het oude pand op nummer 50 werd de nieuwe thuis van Little Mio, een kledingwinkel voor meisjes.

En op 1 maart opent daar ook Mio Care, Beauty & Things. ‘Een totaalconcept', duidt Romy. ‘Twee vaste schoonheidsspecialistes met elk hun eigen specialisaties en een wisselde bezetting in een derde cabine maken dat we dames van top tot teen kunnen verzorgen.' Bo Van Laeken is gespecialiseerd in manicure, pedicure en wimpers, haar collega Bieke Canters tekent voor gelaatsverzorging en suikerontharing.

Afwisselend zijn er ook behandelingen permanente make-up en cryo 21. ‘We hebben al oog op een derde vaste schoonheidsspecialiste. Bovendien maakt de samenwerking met Mio Caro total make-overs perfect mogelijk', vervolgt Romy die intussen het gezicht werd van het make-upmerk Bellapierre, met een eigen Romy-box. De box is te verkrijgen in heel België (uiteraard ook bij Mio Care en Mio Caro). ‘Bellapierre zorgt er met de beste minerale make-up en een uitgebreide selectie van natuurlijke make-up voor dat je er stralend uitziet.

Mijn Romy-box bevat BB Cream, een minerale foundation en de juiste borstel om het aan te brengen.' Romy zal Mio Care runnen samen met haar partner Niels. ‘Het uittekenen van de ruimtes deden we zelf. De indeling van het schoonheidsinstituut hebben we zo met schilderstape op de vloer gekleefd', zegt Niels. Wie de transformatie van oorspronkelijke zwarte Mio Caroshop tot een luchtig en lichtroze schoonheidsinstituut wil zien, boekt best een afspraak.

Totaalbeleving aan de Zandberg

Verwennerij bij Mio Care en shopping bij Mio Caro vormen al een sterke combinatie, Niels en Romy maken de beleving nog straffer. Naast de nieuwe winkel opent Niels binnenkort de pop-up Mio's Food & Drinks. ‘De klanten komen echt van alle kanten van het land', zegt Niels die het idee voor de pop-up opperde en aan het fornuis zal staan. ‘We kunnen hen dan ook maar beter verwennen.

Ik hou van mensen en ik kook enorm graag. Het doel is om hier - tijdens de openingsuren van Mio Caro - een hapje en een drankje te serveren.' Niels toverde een houten chalet om tot bijzonder gezellig kroegje.

Snelle groeier

Mio Care Beauty & Things is een derde stap in het succesverhaal van Mio Caro, dat zo'n twaalf jaar geleden startte in Tongerlo.

‘40m² groot', zegt Romy. Nog geen vier jaar na de start verhuisde Mio Caro naar de Zandberg in Westerlo, 175m² groot. ‘Bijna drie jaar geleden verbouwden we een oude bakkerij in een groter pand langs dezelfde Zandberg. Die locatie is nu goed voor 600m² en dertien paskamers', vervolgt Romy. Intussen zat ze ook niet stil : het oude winkelpand herbergt op het gelijkvloers kinderwinkel ‘Little Mio', Romy nam deel aan The Sky Is The Limit en sinds juli vorig jaar trekt de "Mio Caro On Tour" fashionbus doorheen heel Vlaanderen.

Mio Caro kleedt dames van top tot teen, Mio Care verzorgt dames van top tot teen.