WOEFBASS draait DJ set in het diamantmuseum voor uniek project ‘Vlaanderen DJ Land'

Bekijk alle nieuwsberichten »

22-02-2021

 

 

Ruben Geerts (23), alias DJ WOEFBASS, uit Herentals is sinds 5 februari 2021 gestart met een uniek DJ project, genaamd ‘Vlaanderen DJ Land'. Hij reist vijf weken lang door Vlaanderen om in elke provincie op zoek te gaan naar een unieke locatie om daar een DJ set te draaien. Met dit project wil hij DJ's, artiesten en muzikanten een hart onder de riem steken, maar ook bedrijven en organisaties steunen die het momenteel moeilijk hebben. Voor zijn vierde locatie trekt hij naar het DIVA, het diamantmuseum in de stad Antwerpen.


Met ‘Vlaanderen DJ Land' trekt WOEFBASS vijf weken lang door Vlaanderen om in elke provincie op zoek te gaan naar een unieke locatie waar hij een DJ set kan draaien. De focus met dit project is dat zowel DJ's, muzikanten en andere artiesten een hart onder de riem wordt gestoken, alsook bedrijven, verenigingen en andere organisaties die het door de Coronacrisis niet gemakkelijk hebben. Ook wil hij met deze steunactie organisaties binnen verschillende sectoren aanspreken. De unieke locaties die gekozen zijn voor ‘Vlaanderen DJ Land' zijn plaatsen waar (bijna) nog nooit een DJ heeft opgetreden en is dan ook een locatie van organisaties die het momenteel financieel moeilijk hebben. Zo worden zij met dit project in de belangstelling gezet en is het ook interessant voor de kijkers thuis om te zien hoe de situatie momenteel is op deze unieke locaties. Dit project is volledig op vrijwillige basis gebouwd. Omdat er geen budget voor handen is, kon WOEFBASS toch rekenen op een samenwerking van een aantal organisaties, zoals Njord en 3DDrone.


De voorbije drie weken is Ruben al langs geweest in Limburg, West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant, waar hij een DJ set heeft gedraaid in Center Parcs, op de luchthaven van Oostende en tussen de alpaca's bij Salictum Alpacafarm. Deze week trekt hij voor zijn vierde stop naar Antwerpen, waar hij een DJ set zal draaien in het diamantmuseum DIVA in de stad Antwerpen. De museumsector mocht gelukkig al even terug de deuren openen, maar hebben tijdens hun sluiting de negatieve impact van de COVID-19 crisis zeker gevoeld. Zelfs nu kunnen ze maar een beperkt aantal bezoekers tegelijk ontvangen. Zo heeft WOEFBASS voor de provincie Antwerpen een samenwerking met DIVA opgestart, HET diamantmuseum van Antwerpen waar de stad bekend voor staat. Toch staat het museum niet enkel bekend voor diamanten, maar zijn ze ook actief bezig met tentoonstellingen over juwelen en zilver. Met deze samenwerking gaat Ruben dan ook met twee primeurs lopen: enerzijds heeft nog nooit een artiest in het museum opgetreden, en anderzijds is er ook nog nooit gebruik gemaakt geweest van drones om beelden te maken.


Op vrijdag 26 februari om 20u zal de vierde DJ set van "Vlaanderen DJ Land" in het DIVA op YouTube uitgezonden worden. Volg alles via www.vlaanderendjland.be of via de Facebook-pagina van WOEFBASS.