Walter van den Broeck viert 80ste verjaardag met nieuw boek ‘Crossroads'

Bekijk alle nieuwsberichten »

27-02-2021Op 28 maart mag Walter van den Broeck maar liefst 80 kaarsen uitblazen. Dat viert hij met een nieuw boek ‘Crossroads', ondertussen zijn 29ste roman. Het boek is binnenkort ook beschikbaar in de bib.
Van den Broeck wil natuurlijk nog niet te veel verklappen. Maar hij liet zich al ontglippen dat ‘de sfeer' van Crossroads in het verlengde van zijn iconische Brief aan Boudewijn ligt. ‘Mijn nieuwe roman speelt zich ook af in Olen, maar niet in de cité, wel in Achter-Olen. Hij loopt vanaf de Big Bang tot vandaag.'

Het verhaal

Jos Boeckx was samen met zijn vrouw Irma de trotse uitbater van café In de Kroon toen hij in 1940 verongelukte. Moeder Irma schakelde haar zoon en twee dochters meteen in en waarschuwde alvast: ‘Van trouwen komt hier niks in huis!' De zussen Jen en Maria bleven hun hele leven ongehuwd, al stonden de kandidaten in de rij. Jen baatte tot 2001 het café uit. Toen was het genoeg geweest. Het café bleef leeg staan en de zussen trokken zich terug op de eerste verdieping. Ze werden zelden nog gezien in het dorp en het was de postbode die argwaan kreeg toen de brievenbus begon uit te puilen.

Binnenkort ook beschikbaar in de bib

Crossroads is binnenkort ook beschikbaar in de bibliotheek van Olen. En noteer alvast vrijdag 23 april in je agenda. Als de coronamaatregelen het toelaten komt Walter van den Broeck zijn boek voorstellen. Meer info hierover volgt later.