Tiende zomercollectie voor Tylaine Van den Broeck

Bekijk alle nieuwsberichten »

01-03-2021


‘Positiviteit a volonté voor dames'

g
De Heistse modeontwerpster en pianiste Tylaine Van den Broeck lanceert op 1 maart haar tiende lente- en zomercollectie. ‘Een capsulecollectie met een vijftiental ontwerpen die baden in een vleugje glamour voor elke vrouw', zegt Tylaine.

‘Work to weekend', heet de nieuwe collectie van Van den Broeck. ‘Omwille van Corona werd dit geen grote collectie met galastukken, maar een kleinere capsulecollectie voor wie thuis, buitenshuis of op't werk mooi gekleed wil gaan. Het zijn flatterende ontwerpen met sprankelende motiefjes en stoffen die heel leuk aanvoelen', vertelt Tylaine. De Maison Tylaine-stijl laat zich vertalen als vrouwelijk, kleurrijk en een vleugje speels gedurfd. ‘Glamour voor elke vrouw. Op gebied van prijs/kwaliteit wil ik toegankelijk zijn.' Quasi alle stukken van de nieuwe capsulecollectie worden op aanvraag met de hand gemaakt. ‘Met als resultaat unieke, exclusieve stukken die vrouwen uitnodigen hun emoties te tonen. Ook in deze tijd.' ‘Work to weekend' omvat zowel t-shirt, broek en rok als vest, shirt en blouse.

Tien jaar jong

Maison Tylaine viert dit jaar het tienjarig bestaan. ‘Ik startte met Maison Tylaine nadat ik in 2010 deelnam aan het VTM-programma ‘De designers' en doorstootte tot bij de twaalf laureaten.' Sindsdien waren onder meer Barbara Dex, Stéphanie Meire, Maartje Van Neygen, Maureen Vanherberghen en Maxine Michiels al het gezicht van Tylaine's collecties. Maxine, dochter van Paul Michiels, stemde in om ook van deze nieuwe collectie weer het gezicht te zijn. ‘Mijn collecties zijn glamoureus, voor elke vrouw. Maxine heeft dat vleugje glamour. Bovendien komt ze uit een muzikaal nest en staat ze fris en positief in het leven. Dat matcht helemaal met Maison Tylaine. Tot slot is ze net als ik afkomstig van Heist en willen we samen Heist mee op de kaart zetten', zegt Tylaine. ‘Klopt helemaal', bevestigt Maxine. ‘Ik bewonder Tylaine voor wat ze presteert in zowel mode als in muziek. En hoewel ik een echte cowgirl ben, maak ik mezelf ook echt graag girly mooi en vind ik het superleuk om voor Tylaine te shooten of modeshows te lopen.' De collectie is vanaf 11 maart exclusief te verkrijgen via de webshop www.maisontylaine.com .De stukken zijn gelimiteerd en de collectie is zeer beperkt. ‘Je zal dus een uniek stuk bemachtigd hebben.'

Muziek

Muziek blijft Tylaine's bezigheid nummer één. Sinds 1995 is ze verbonden aan de Heistse academie muziek, woord & dans. Buiten de lessen om, is ze al meer dan 20 jaar actief als professionele pianiste. Haar tweede solo-album Mermaid Magic werd recent ook op vinyl uitgebracht. Meer dan 23.000 mensen beluisteren maandelijks haar werk op Spotify. ‘Mermaid Magic heb ik opgevat als een verhaal met drie personages, in overeenstemming met de mythische karakters van de zeemeermin. Er is de speelse Ondine, de mannenverslindster Loreley en als laatste is er de kwaadaardige Medussa. Twee jaar lang heb ik aan dit album gewerkt. Het bevat drama, maar mijn muziek benadrukt evengoed het etherische en positieve van de zeemeermin.' Het artwork voor het album werd verzorgd door Fatinha Ramos, de internationaal gelauwerde illustratrice met Portugese roots. Een tweede opmerkelijke samenwerking is die met Belpopicoon Maurice Engelen. ‘Met Maurice werk ik al bijna vijftien jaar nauw samen, bij Praga Khan. Hij maakte een adaptatie van het instrumentale nummer ‘But a mermaid has no tears'. Dat akoestische nummer werd, met zijn tekst en melodielijn, als bonustrack toegevoegd aan het album. Het kreeg de titel ‘Change your mind'.' Tylaine's solowerk is postklassieke muziek, een genre dat aan een gestage opmars bezig is. Vanaf 30 maart is ook haar bladmuziek te verkrijgen.

www.maisontylaine.be
facebook Maison Tylaine