How to start a movement zoekt gezinnen in het kader van STORMOPKOMST festival.

Bekijk alle nieuwsberichten »

01-03-2021

 

Kunstenares Merel Smitt (1987), STORMOPKOMST en AR-TUR zoeken 40 gezinnen voor het verrassende en coronaproof brievenproject how to start a movement.

Drie weken lang ontvangt elk gezin elke dag een brief.

Ieder gezin wordt zo deel van een beweging, een movement. Het doel? Op een andere manier naar het dagelijkse leven kijken. De gezinnen onderzoeken de dynamiek van de plek waar ze wonen: hoe gebruiken mensen de publieke ruimte? Welke regels gelden er? Wat gebeurt er als ze de route van iemand anders meelopen? Op sommige dagen wordt er gewoon gekeken, gelezen of nagedacht, op andere dagen is er een missie om uit te voeren. De missies passen altijd in het dagelijkse leven, op weg naar school, de supermarkt of tijdens een dagelijkse wandeling. Mét respect voor de regels van een 1,5 meter-samenleving. Lees ook de grappige - en gelukkig verhelderende - FAQ.

NIEUW: ook voor kinderen en primeur België

De movement startte eerst in heel Nederland en kreeg toen een versie gemaakt voor theater Rotterdam. Voor deze derde editie trekt How to start a movement voor het eerst over de grens én wordt er een speciale versie voor kinderen en hun volwassenen gemaakt.


Waarom nu?

We houden van mini-avonturen! Normaal zou How to start a movement eindigen op de eerste festivaldag van STORMOPKOMST in 2021. Nu trapt het net het festival op gang. Want er zijn altijd dingen die wél kunnen doorgaan. HTSAM maakt dus deel uit van een mini-festival, samen met de installatie Pure van Christian Bakalov en The (play) Dating Project van Dan Mussett. Andere projecten verschuiven naar mei of september 2021.


Wanneer?

1ste brief dinsdag 30 maart 2021
laatste brief vrijdag 16 april 2021

Waar?

In een (Kempense) brievenbus

Prijs?

Gratis

Inschrijven?

stormopkomst.be/nl/movement